12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Ekskluzivno: Dijana Đuđič vložila kazensko ovadbo proti Miru Cerarju zaradi razžalitve in lažne obdolžitve!

Dijana Đuđič je vložila kazensko ovadbo proti predsedniku vlade v odstopu Miru Cerarju zaradi žalitve.

 

Po njeno je storilec kaznivega dejanja Miro Cerar dne 30. marca 2018 storil kaznivo dejanje žaljive obdolžitve po 171. Členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije in kaznivo dejanje razžalitve po 158. Členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije, s tem, ko je istega dne v intervjuju za Portal Siol.net naklepno in zlonamerno, s tem, da jo je javno degradiral in je po njeno zoper njo zagrešil kaznivi dejani.

Spomnimo. Cerar je v intervjuju dejal: »To si želim videti v naši družbi, ne pa da predsednik SDS podpiše nezakonito pogodbo za 450 tisoč evrov, in to celo z neko gospo, ki je v kriminalni združbi. Zgodi se nič. Gre na televizijo in pojasni, da je vse v redu. To zame ni sprejemljivo.«

Duđičeva tako v kazenski ovadbi pravi: »S to izjavo je izrekel, da sem jaz v kriminalni združbi, kot podpisnica posojilne pogodbe, ki je na istem portalu prikazana in je več kot jasno in nedvoumno širši javnosti, da gre to za mene Dijano Đuđić. Sem namreč ugledna pravnica iz Republike Srbske, katera ni bila nikdar obsojena za noben prekršek kaj šele za kaznivo dejanje. Prav tako se zoper mene ne vodi noben kazenski postopke.«

Kot dokaz je priložila dokazilo Osnovnega sodišča v Prijedorju in potrdilo Ministrstva za notranje zadeve – sektorja kriminalistične policije Bosne in Hercegovine iz katerega je razvidno, da ni bila nikoli obsojena.

Po njeno je tako Miro Cerar njo naklepno žaljivo obdolžil, s trditvijo, da je »v kriminalni združbi« z namenom, da bi ji povzročil večjo poslovno škodo in okrnil njen ugled, kot priznane pravnice. Kot je zapisala, je to storil v intervjuju za medij, s čimer je želel, da bi njegova razžalitev in obdolžitev učinkovala v čim večji meri. Po njenem mnenju Cerar ni imel nobenega dokaza, da bi bila obsojena za kakršnokoli kaznivo dejanje, vendar je kljub temu naklepno izjavil prav to, da je članica kriminalne združbe. »Kot doktor pravnih znanosti se je ob storitvi kaznivega dejanja zavedal posledic tega dejanja in ga kljub temu izvršil za dosego neznanih namenov,« je Đuđićeva zapisala v ovadbi.

Kot je še zapisano, je bil Cerarjev namen škoditi poštenemu pravniku tako, da jo označi za nekoga, ki je vpleten v kriminalne posle. Đuđićevi je bila s tem povzročena velika materialna škoda, saj precej njenih strank, ki jim svetuje na področju davčne zakonodaje, prihaja iz Slovenije. »Zaradi obeh kaznivih dejanj, ki jih je g. Cerar zagrešil zoper mene, sem izgubila veliko strank, ki so slepo verjele besedam g. Mira Cerarja, ki je do nedavnega bil celo predsednik vlade Republike Slovenije. Žalostno je, kako je lahko nekdo v Sloveniji predsednik vlade, ki naklepno izvaja kazniva dejanja in je povrh še doktor pravnih znanosti,« je še zapisala. Kot pravi, pričakuje, da bo pregon prevzelo tožilstvo, v nasprotnem primeru bo to storila sama kot subsidiarni tožilec.

Dokumente, povezane z ovadbo, si lahko ogledate spodaj:

dijana1

dijana2

dijana3

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine