18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Ekskluzivno: Bodo lažnivci vendarle odgovarjali za žaljive obdolžitve proti osamosvojiteljem?!

Pripadniki posebne brigade MORiS Darko Njavro, Franci Oražem in Marko Poje so vložili dokazne predloge v postopku zasebne tožbe proti Mitji Kunstlju, Mateju Šurcu, Cirilu Brajerju, Branetu Prazniku in Avgustu Cevtežarju. Prav vsi obdolženi so radikalni levičarji, ki vidne osamosvojitelje in prav vse, kar je povezano s predsednikom SDS Janezom Janšo obtožujejo najrazličnejših dejanj, kljub temu, da jim prav nikoli ni bilo nič dokazano, niti niso bili česarkoli osumljeni. To počnejo prek knjig, s članki v časopisih in celo prek filmov, prav nikjer pa zvesti pripadniki režima ne navajajo nikakršnih dokazov ali indicev, pač pa svojo domišljijsko zgodbo, sicer z resničnimi imeni, opravičujejo tako, da se sklicujejo eden na drugega. 

 

Radikalno levičarski aktivisti Mitja Kunstelj, Matej Šurc, Ciril Brajer, Brane Praznik in Avgust Cvetežar so tako ali drugače podprti s strani globoke države, že dalj časa pa se z lažnivimi obdolžitvami spravljajo na znane osamosvojitelje, kot so na primer Darko Njavro, Franci Oražem in Marko Poje. Prav vsi navedeni so bili pripadniki posebne brigade MORiS, aktivisti pa jih že dalj časa med drugim obtožujejo tudi vpletenosti v samomor 19-letnega vojaka Blaža Furjana iz Kopra, ki se je zgodil leta 1997. Furjan je bil nabornik in je rok služil v vojašnici Franc Rozman Stane, danes vojašnica Edvarda Peperka.

Akterji na različne načine širijo laži o osamosvojiteljih
Kunstelj, znan po blogu ter številnih izgubljenih tožbah zaradi širjenja laži, je bil zaposlen v enoti MORiS in ni zaključil niti testnega urjenja, je znan po svoji odvisnosti od nelegalnih drog, med drugim heroina. Med drugim je prav on stopil do Furjanove sestre in ji natvezil zgodbe o tem, da naj bi se pri vojašnici Franc Rozman Stane ponoči dobivala Janez Janša, Njavro in še nekateri. Zgodba se nadaljuje kot kriminalka, tam naj bi omenjene namreč pri pogovoru slišal mladi Furjan, ker pa naj bi slišal stvari, ki jih ne bi smel, naj bi bil nato likvidiran.

V resnici prav vse priče ter ugotovitve policije in preiskovalcev kažejo na samomor in ničesar drugega. Omenjeni lažnivci pa trdijo, da tako policija in dokazi dajejo osamosvojiteljem lažno podporo. Dejstvo je tudi, da Njavro sploh ni nikoli delal v omenjeni vojašnici, niti ni bil več v vojaški službi, tam pa sploh ni bilo stražarskega mesta, kot ga opisujejo omenjeni toženci.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine