12.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Ekološki terorizem Islamske države – slednja svojim teroristom dala nalogo, naj požigajo gozdove in povzročajo ekološke katastrofe v Evropi in ZDA!

Predstavnik skrajne islamistične teroristične ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, je v mesecu aprilu 2019 pozival k požigu gozdov v Evropi in Združenih državah Amerike. ISIS želi s požiganjem gozdov in uničevanje ustvariti ekološko katastrofo ter z ekološko propagando vplivati na “ekološko zavest” prebivalcev obeh celin.

 

V lanskem letu smo spremljali goreče gozdove v Španiji in v ameriški zvezni državi Kalifornija. Nedavno pa so bili hudi požari tudi v amazonskem pragozdu v Braziliji ter najnovejši požari v Avstraliji. Po poročanju Daily Maila pa bi lahko za nekaterimi požari stali člani teroristične skupine Islamske države.

Islamska država je v mesecu novembra objavila posterje, kjer je pozivala svoje člane, da se pridružijo k požigom gozdov po Evropi in ZDA. Vse to naj izvajajo v imenu svete vojne proti nevernikom. Ne glede na vse, ena največjih in krvoločnih svetovnih islamskih terorističnih skupin vedno najde način, kako škodovati življenjem Evropejcem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine