-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Ekipa RTV Slovenija od Studia City pri prenovljenem konceptu oddaje ne bo sodelovala

Piše: Peter Truden (Nova24tv)

Vodstvo RTV Slovenija bo do 23. maja opravilo posvete glede oddaje Studio City in morebitnega programskega nadomestila, če ne bi bilo mogoče zagotoviti izvedbe oddaje. Kot je znano, vodstvo Informativnega programa nekdanjemu voditelju oddaje Marcelu Štefančiču zaradi neprimernih besed, ki bi se jih lahko razumelo celo kot grožnje nekaterim zaposlenim na RTV Slovenija, ni ponudilo nove pogodbe. Danes je celotna uredniška ekipa odgovorni urednici sporočila, da pri predstavljenem konceptu prenove oddaje ne bo sodelovala in da bo svoje delo nadaljevala v dnevnoinformativnem programu.

Vodstvo RTV Slovenija je že večkrat poudarilo, da ima do kakršnekoli oblike pritiskov in napadov ničelno toleranco. Grobe besede zdaj že nekdanjega voditelja Marcela Štefančiča so po mnenju vodstva presegle meje dopustnega in profesionalnega ter predstavljajo nesprejemljiv napad na uredniško neodvisnost. “Želimo, da se tako zaposleni kot tudi zunanji sodelavci, ne glede na njihova osebna prepričanja, počutijo varne in lahko svoje delo opravljajo brez pritiskov in omalovaževanja. Vodstvo RTV Slovenija zato z zunanjimi sodelavci, ki krnijo ugled javnega zavoda RTV Slovenija, ne bo sklepalo pogodb,” so pojasnili v izjavi za javnost.

Kot trdijo v vodstvu RTV, so do sedaj vložili izjemne napore, da bi zagotovili nadaljnji obstoj oddaje Studio City. Vodenje oddaje so ponudili nekaterim uglednim novinarjem Informativnega programa, eni so vodenje oddaje takoj odklonili, dva pa sta bila – zaradi groženj in osebnih napadov zoper njih in njihove družine – sodelovanje primorana odkloniti.

Za konec so še dodali, da je odziv javnosti na spremembe, povezane z vodenjem oddaje Studio City, zaskrbljujoč. “Še posebej obsojanja vredno in nedopustno je, da so groženj in pritiskov deležni tudi najožji družinski člani naših zaposlenih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine