23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Dvomov ni več: satirično oddajo “Kaj dogaja” na TV Slovenija ukinjajo, ker se je lotila slovenskih “svetih krav”

Piše: Nova24tv.si

Kot smo že poročali “depolitizirano” vodstvo RTV Slovenija pospešeno umika oddaje, ki niso na povsem provladni liniji poročanja. Oddajo Arena je že izgubil Igor Pirković, prav tako se ukinja oddaja Panorama, voditelja Dnevnika nista več Nejc Krevs in Valentina Pleskan, tudi Luka Svetina je izgubil voditeljsko mesto Odmevov, kjer zdaj strašita le še dinozavra iz nekega drugega obdobja – Tanja Starič in Igor E. Bergant. Zdaj ukinjajo še paradno vikend oddajo TV Slovenija Kaj dogaja, ki jo je vodil multitalent in vrhunski imitator Tilen Artač. Nič čudnega, saj so bili velikokrat kritični do – izredno zamerljivega – predsednika vlade Roberta Goloba, pred kratkim pa so s parodijo užalili tudi njegovega nadšefa Zorana Jankovića.

Oddaja Kaj Dogaja naj bi bila že kar nekaj časa trn v peti premierja. V sklopu oddaje namreč predvajajo tudi satirično TV novelo Palomar, v kateri se norčujejo iz Golobovega stila vladanja. Oddajo ukinjajo, kljub temu da je bila ena redkih gledljivih zabavnih oddaj na TV Slovenija, ki je vsak teden pred televizijske ekrane privabljala občinstvo tako z leve kot z desne.

V programsko-produkcijskem načrtu za leto 2024 so dokončali eksekucijo. V njem so za tretjino oklestili športe vsebine in razvedrilo, med drugim so tudi ukinili oddajo Kaj dogaja.  Oddaja Tarča naj bi zaenkrat ostala, kljub temu da so program oklestili za tretjino, vsi redno zaposleni na RTV Slovenija ostajajo vseeno zaposleni. Naj pa bi odpuščali honorarne sodelavce, ki so ustvarjali ukinjene oddaje.

Kaj dogaja se je lotila svetih krav

Mestni odbor SDS Ljubljana je namignil, da se oddaja ukinja ne le zato, ker jezi Goloba, ampak tudi njegovega “nadšefa” Zorana Jankovića. Spomnimo, iz njegove Pozitivne Slovenije so “zrasli” tako Alenka Bratušek, Marjan Šarec kot Robert Golob. V oddaji so se namreč norčevali iz že folklorno koruptivnega župana, pojoč:

“… levo in desno čudijo se vsi, kako se lahko to zgodi, dolžen si denar, pa si še vedno car. Trošimo skos, zaslužimo nič, težko je danes bit Janković, a skos sem nasmejan, saj še vedno sem župan, ki mu 29 milijonov je bilo odpisano. Mal pod mizo, mal Mercator bonov, tko pač mi poslujemo, odpisal so 29 milijonov, slišim, da nam eni mal zamerijo. A nisem jaz napisal teh zakonov, mi pa zelo pašejo…”

Vse ob ritmih južnoslovanskih melodičnih vzorcev, tipičnih za matično domovino ljubljanskega župana.

 

Gre seveda za spretno in duhovito satiro o hudodelskih spletkarijah ljubljanskega župana, za katere ni bil znotraj slovenskega našističnega pravosodja nikoli obsojen, čeprav ljudje na ulici, tisti brez glasov in mikrofonov “civilne družbe”, dojemajo njegova dejanja kot vse kaj drugega kot čiste posle. Zoran Janković je v Slovenski politiki tako kot Milan Kučan sveta krava – eden od nedotakljivih, o katerih se ne šali, če pa se že, bo šaljivec nosil posledice. Kaj dogaja se je norčevala tako iz Jankovića samega kot iz njegovih političnih “otrok” na čelu z Golobom. To pa je za kariero tako pogubno, kot da bi se v Rusiji šalil iz Vladimira Putina.

Medtem bodo gotovo ostali razni Mostovi-Hidak, oddaje o avantgardni kulturi slovenskih skrajnih levičarskih umetnikov in prenovljena Arena, kjer nastopajo prorežimski novinarji, ki previdno in dogovorjeno postavljajo vprašanja politikom (tistim, politikom, ki so jih nastavili).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine