10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Dvojna merila Marjana Šarca: Ko kraja sendviča sproži odstop poslanca, ob brezglavem zapravljanju za pot v Švico, v vrednosti 5.284 sendvičev, pa se zgolj spreneveda!

Ko se je razvedelo, da je sedaj že nekdanji poslanec LMŠ Darij Krajčič na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo priznal, da je v bližnji trgovini ukradel sendvič, ni bilo nikakršnega presenečenja, ko je temu sledil odstop. Mar ne bi bilo enako pričakovati, potem ko se je razvedelo, kako neodgovorno predsednik vlade Marjan Šarec dela z denarjem slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev, ko gre za plačevanje potovanj v tujino?

 

Glede na to, da so samo računi njegove januarske poti na Svetovni gospodarski forum v Švico znesli kar 13.212,02 evra. Če pretvorimo v sendvič-valuto: s ceno 2,5 evra za sendvič bi to pomenilo 5.284 sendvičev za polet v Švico in nazaj. Toda poslanec LMŠ Darij Krajčič je moral zaradi enega sendviča, ki ga je ukradel in ga kasneje plačal, oditi z mesta poslanca, Marjana Šarca pa za pretirano zapravljivost ne doletijo iste politične konsekvence.

Ko so v Kabinetu vlade RS prejeli vprašanje glede stroškov poti na Svetovni gospodarski forum v Davosu od 23. januarja do 25. januarja, so v odgovoru zapisali, da so člani delegacije za prevoz v obe smeri uporabili vladno letalo falcon 2000 EX. Ob tem pa pripisali konkretne podatke glede cene Šarčeve nočitve, ki je znašala več kot minimalna plača (neto minimalna plača znaša 667 evrov). Ugodja vajeni predsednik vlade je namreč spal v apartmaju, za katerega smo davkoplačevalci morali odšteti 862,58 evra na noč, medtem ko se mora nekdo, ki prejema minimalno plačo, s to prebiti skozi celoten mesec.

Glede na to, da je vsakomur z nekaj kmečke logike jasno, da tudi pot z vladnim falconom ni zastonj, so se v vladnem kabinetu le odločili, da podajo vsaj nekaj podatkov glede Šarčeve poti. “Spoštovani, letalo je poletelo z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, dne 23. 1. 2019, ob 15.00 UTC. Letalo je pristalo istega dne na letališču St. Gallen-Altenrhein ob 16.05 UTC. Letalo se je vračalo z letališča St. Gallen-Altenrhein, dne 25. 1. 2019, ob 11.45 UTC, in pristalo v Sloveniji istega dne ob 12.45 UTC. Letalo je delegacijo čakalo v Švici.” Poleg tega pa so zapisali, da naj glede konkretnih stroškov poletov povprašamo pri Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine