13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Državno odvetništvo je vložilo prvo tožbo zoper domnevnega organizatorja protestov

Piše: L. K. F.

Kakor poročajo na portalu MMC, je državno odvetništvo vložilo prvo tožbo zoper domnevnega organizatorja protestov. To naj bi bil Jaša Jenull. Ministrstvo za notranje zadeve in policija trdita, da neprijavljeni protesti povzročajo škodo. Za varovanje protestov, je sporočila policija, je nastalo več kot 1,2 milijona evrov stroškov. Da gre za zastraševanje, pa meni Jenull.

Gre za tožbo državnega odvetništva v zvezi z izterjavo stroškov policije zaradi varovanja neprijavljenih shodov, so za Dnevnik potrdili na odvetništvu, več informacij pa zaradi varovanja interesov postopka niso razkrili. Po informacijah časopisa je bila tožba vložena prejšnjo sredo, usmerjena pa naj bi bila proti enemu od vidnejših predstavnikov petkovega protivladnega protestniškega gibanja Jaši Jenullu. Policija trdi, da je eden od organizatorjev protestov in posledično odgovoren za policijske stroške.

Višine tožbenega zahtevka na odvetništvu niso razkrili, prav tako še ni znano, na katerega od skoraj 90 neprijavljenih protestnih shodov se tožba nanaša. Šlo naj bi za prvega od več deset potencialnih tožbenih zahtevkov. Ne Jenull ne kdo drug iz protestniškega gibanja tožbe še ni prejel. Sodišče jo bo verjetno poslalo toženi stranki v tednu, dveh.

Policija je sporočila, da je z varovanjem protestov, ki so potekali od lanskega maja do letošnjega novembra, nastalo za več kot 1,2 milijona evrov stroškov. »S finančnimi grožnjami posameznim protestnikom skušajo preprečiti proteste,« je, da gre za zastraševanje, dogajanje za časopis komentiral Jenull.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine