20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Državna sekretarka Golobove vlade soočena z očitki o korupciji

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

Državna sekretarka ministrstva za okolje, podnebje in energijo Tina Seršen je po poročanju Reporterja sodelovala pri pripravi zakonodaje, ki omogoča ekskluzivno pravico pri postavitvi balkonskih solarnih panelov podjetju njenega svaka Marka Seršena.

Državne sekretarke Tine Seršen se marsikdo spomni po njenih bizarnih izjavah o jedrski energiji na okrogli mizi gospodarstvenikov, znano je tudi, da Golobova vlada vse sile usmerja v drago, okoljsko sporno in manj učinkovito “zeleno energijo”. Ker gre za poslovno politiko Gen-I, od koder prihaja premier Robert Golob, ki jo vlada prodaja še naprej. Državljani in gospodarstvo pa bentijo nad visokimi položnicami električne energije.

Novinarji Reporterja so se dokopali tudi do podatkov, da je državna sekretarka Tina Seršen, še kot sekretarka bivšega ministrstva za infrastrukturo, sodelovala pri pripravi pravilnika za postavitev balkonskih solarnih panelov, toda pozor, edino tako podjetje ima v lasti njene svak Marko Seršen. Mož Seršenove Andrej Seršen pa je zaposlen v službi za zakonodajo in krog je sklenjen.

Marko Seršen, svak državne sekretarke Tine Seršen, je lastnik družbe Energen d.o.o. (Foto: Energen)

Marko Seršen očitke komentira kot “naključje”, a vsi, ki poznajo politiko vedo, da so taka naključja povsem nemogoča in terjajo resen odziv organov pregona. Vprašanja na policijo, KPK in ministrstvo za energijo smo poslali tudi v uredništvu Nova24TV.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine