16.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 5 junija, 2023

Država se sesuva, Klakočar Zupančič pa po partizanskih proslavah zahteva “novo Jugoslavijo”!

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je znova dvignila veliko prahu na partizanski proslavi z nedodelanim petjem neokusne partizanske pesmi, ki govori o komunistični Jugoslaviji. Prišel je čas, ko je dovolj sramotenja zakonodajne veje oblasti in bi jo morali poklicati k odgovornosti.

Ob spomeniku Svobodi in miru na Poljani pri Prevaljah se je ob 11. uri začela osrednja spominska slovesnost ob 78. obletnici zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh. Slavnostna govornica na letošnji prireditvi v organizaciji ZZB NOB je bila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Ta je zopet tvezila floskule, “kako je potrebno neprestano ponavljati, kaj se je res zgodilo med vojno, kdo je bil na kateri strani, kdo je bil zmagovalec in katere vrednote so gnale sprte strani. Ker zgodovine ne smemo nikoli žaliti s potvarjanjem.” Nato pa je sledil šok. Predsednica DZ je po koncu nagovora pričela peti partizansko pesem Pesem o svobodi.

Ne samo, da gre za nepietetno potezo predsednice DZ na spominski slovesnosti za pobitimi, ta je že večkrat pokazala, da nima posluha za petje. Še bolj škandalozno pa je besedilo pesmi, ki opeva našo mati Slovenijo in pa komunistično Jugoslavijo in nima nobene zveze z demokratično in svobodno Slovenijo. Še več, je njeno čisto nasprotje, kar je vidno tudi v samem besedilu.

Politični komentator Tomaž Štih je povedno zapisal, da je vrag vzel šalo: “Predsednica parlamenta, 130.000 ljudi je brez osebnega zdravnika, davke nižjemu in srednjemu sloju ste spet dvignili, inflacija je med najvišjimi v EU, fiskalni svet opozarja na nevzdržno javno porabo in zadolževanje, odpovedali ste gradnjo 30 tisoč stanovanj, odpovedali ste davek na premoženje, predsednik vlade je lagal o ukradeni identiteti v Romuniji, financiranju njegovih političnih ambicij, novinarjev in lobistov direktno iz državnega GEN-ija, dodatnega zavarovanja niste ukinili, ampak nacionaizirali, lobiji so vaše funkcionarje že skoraj prepričali v novo zgrešeno investicijo v Adria Airways.

Kako se boste lotili vseh teh nakopičenih težav?

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine