7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Država predlaga nove turistične bone – za večjo paleto storitev

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

V Interventnem zakonu za turistično dejavnost se nahaja tudi predlog za uvedbo novih turističnih bonov. Novico je za javnost potrdil državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc. Tovrstne bone naj bi bilo mogoče na področju turizma in gostinstva koristiti za večjo paleto storitev.

Med drugim naj bi bilo mogoče nove turistične bone porabiti tudi za kulturne in športne dejavnosti ter za rekreacijo. Svoje sporočilo za javnost je državni sekretar na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc podal na današnji novinarski konferenci, ki jo je organizirala Slovenska turistična organizacija, poroča STA.

Stare bone je mogoče koristiti za nočitev (tudi za nočitev z zajtrkom), v turističnih nastanitvenih obratih po Sloveniji. Nov nabor možnosti za nove bone pa torej večji, kar bo predstavljalo tudi večji zalogaj za izvedbo tega ukrepa. Novi boni so trenutno le predlog, njihova veljavnost pa naj bi potekla do konca aktualnega leta. Zajc pa o njihovi vrednosti še ni želel govoriti, je pa dejal, da naj bi bila njihova vrednost nižja v primerjavi s starimi.

Utemeljenost namigovanj, da naj bi tudi letos dobili turistične bone, katerih vrednost naj bi bila nekoliko nižja, in ki naj bi bili namenjeni za širšo paleto turistične ter gostinske ponudbe pa je pred dnevi že potrdil tudi Državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Andrej Čuš je v oddaji Tema dneva, s čimer naj bi vlada priskočila na pomoč zlasti gostincem in slovenskemu turizmu ter panogi organiziranja dogodkov, ki trpijo za posledicami epidemije. Čuš je stare bone sicer označil za pravo potezo. “Moramo pa se zavedati, da v vladi predstavljamo en glas, to je minister Zdravko Počivalšek, sedaj pa so ukrepi v stalnem medresorskem usklajevanju ter usklajevanju znotraj koalicije,” je še dejal Čuš.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine