14.2 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

(NAJBOLJ BRANO 2022) Dragi državljani, začnite prazniti svoje bančne račune, zapravljate in uživajte, drugače bo to namesto vas z vašim denarjem počela lopovska druščina, ki prihaja na Gregorčičevo ulico

Piše: Kavarna Hayek

Dragi državljani Slovenije, začnite dvigovati denar z bančnih računov, privoščite si, zapravljate in uživajte, drugače bo to namesto vas z vašim prisluženim in privarčevanim denarjem naredila lopovska druščina, ki prihaja v sobane na Gregorčičevi ulici v Ljubljani.

Po poročanju Dela, bo nova vladna koalicija pod vodstvom Roberta Goloba ter asistenci Luke Mesca in Tanje Fajon sprejela koalicijsko pogodbo, ki jih med drugim zavezuje, da razveljavijo davčno reformo vlade Janeza Janše (ostala bo le splošna davčna olajšava), uvedejo progresivno obdavčitev premoženja, naklonjena je tudi »aktivaciji več kot 20 milijard evrov finančnega premoženja gospodinjstev na bančnih računih«. Kaj to pomeni?

Razveljavitev davčne reforme, s katero je Janševa vlada z novelo zakona o dohodnini sramežljivo začela z razbremenitvijo plač, bo pomenila, da boste v svoje denarnice dobili manj (manjša neto plača), država pa več. Kako je že rekel Robert Golob? Če imate več denarja na računu, ga boste zapravljali za večje neumnosti. Z razveljavitvijo davčne reforme vam bo zdaj Golob pomagal, da denarja ne boste zapravljali za neumnosti (ker ga preprosto ne boste imeli). Najbrž mu morate biti vsi tisti, ki ste glasovali za Gibanje svoboda, globoko in neizmerno hvaležni za tako helikoptersko držo in vzpostavljanja socializma v najvišjih prestavah.

Progresivna obdavčitev pomeni težnjo, da bomo na koncu procesa, ki si ga je začrtal trojec Golob, Mesec in Tajon, vsi enaki – v revščini. Davčni progresivizem predpostavlja, da človek, ki ima več, plača večji delež, kot človek, ki ima manj. Človek, ki ima 10 milijonov in plača državi milijon, ima še …………

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine