17 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

Dr. Vinko Gorenak: Zaradi napovedi novega mandatarja se je že povečalo število ilegalnih migrantov v Sloveniji

Piše: J. S. 

»Napoved predsednika vlade dr. Roberta Goloba glede rušenja ograje na južni meji v Sloveniji pomeni vabilo in zeleno luč za vse ilegalne migrante. Število ilegalnih migrantov iz muslimanskega sveta se je že drastično povečalo, je v petek na Nova24tv dejal Vinko Gorenak.

Uvodoma je dejal, da je vlada dr. Roberta Goloba vlada dveh svetov, enega političnega in enega strokovnega. Golob v tem vidi prednost, po mnenju dr. Gorenaka pa je to slabost. »Čisto preprosto iz temeljnega razloga, ker ima eno vrsto izkušenih mačkov, celo nekdanje predsednike vlad, kot sta npr. Bratuškova in Šarec, ima tudi vrsto ministrov, ki so to že bili ali pa so bili močno vpeti na to področje,« je dejal dr. Gorenak. Dodal je tudi, da so ti ljudje »padli« v politični kotel, katerega niso navajeni ter povedal, da ima ta koalicijska pogodba močan okus po Levici.

Na vprašanje voditeljice glede napovedi dr. Goloba o rušenju ograje na južni meji, pa je dr. Gorenak odgovoril, da se že čutijo posledice, namreč, »današnja tehnična sredstva omogočajo, da se taka novica razprši tam, od koder ilegalni migranti prihajajo. To pomeni nekakšno vabilo zanje,« je nadaljeval in dodal še, da se je »število ilegalnih migracij iz muslimanskega sveta že drastično povečalo takoj po njegovi najavi, da bo to naredil. In mislim, da se bo to še nadaljevalo v prihodnje,« je zaključil dr. Gorenak.

V oddaji Tema dneva se je voditeljica dotaknila tudi teme o nasilnih demonstracijah. Dr. Gorenak je dejal, da se moramo zavedati dejstva, da nasilnih demonstracij v časih levih vlad ni bilo. To je namreč njihov kapital, ki ga vlagajo v jutri. »Takoj ko bo nastopila nova vlada, je to vabilo vsem kolesarjem in protestnikom, pridite, saj vas bomo mi oprostili. Tako se ne dela,« pravi dr. Gorenak.

Meni tudi, da je nova notranja ministrica Tatjana Bobnar kompetentna za to mesto, med drugim se strinja z nekaterimi njenimi pogledi. Po drugi strani pa pravi, da so njeni nekateri pogledi in napovedi, usmerjeni v povsem napačno smer. »To je imenovanje generalnega direktorja z vidika zakona in vrnitev položaja Nacionalnega preiskovalnega urada v leto 2010,« je dejal. Takrat je bil NPU mimo policijskih šefov neposredno odgovoren takratni ministrici Katarini Kresal. »Zakaj ne bi bil generalni direktor policije zamenljiv tako kot vsi ostali,« se pri tem še sprašuje Gorenak in obrazloži, da želi nova vlada z zakonom doseči, da ga ne bi mogel nihče zamenjati.

V nadaljevanju je spregovoril  tudi o slovenskem pravosodnem sistemu, za katerega meni, da je zastarel, ker ščiti samega sebe, razvpit primer za to je diploma vrhovnega sodnika Branka Masleše. Jasno je na primer, da bi vsak pacient zavrnil operacijo od zdravnika, za katerega bi obstajal sum o pristnosti njegove diplome.

O kadrovskih nastopih Alenke Bratušek in Marjana Šarca pa dr. Gorenak meni, da je to prevara volivcev, saj je ljudstvo te ljudi poslalo iz parlamenta.

Ob koncu oddaje je dr. Gorenak dejal še, da bo po njegovem mnenju vlada dr. Roberta Goloba vlada konfliktov, ki ne bo učinkovita in bo Slovenijo držala na stagniranju. »Bojim se, da ne bomo šli samo navzdol,« je zaključil dr. Gorenak.

Ob tem naj povemo, da je zadnji konec tedna samo PU Koper zabeležila kar 67 prijetih ilegalnih migrantov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine