7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Kdo bo prevzel odgovornost za nepravočasno izročitev ilegalnega migranta Ahmada na Hrvaško?

Ali se predsednik vlade v odstopu dr. Miro Cerar zaveda svoje odgovornosti, ker je s svojim nezakonitim posegom v neizročitev omenjenega ilegalnega migranta Hrvaški, pripomogel k temu, da je Upravno sodišče v Ljubljani odločilo, da je za obravnavo primera Ahmada Šamija sedaj odgovorna Slovenija?

Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak je na Vlado Republike Slovenije, ki opravlja tekoče posle, naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z odločitvijo Upravnega sodišča, da je za obravnavo primera Ahmada Shamieha od sedaj odgovorna Republika Slovenija. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Primer ilegalnega migranta Ahmada Shamieha je znan tudi širši javnosti. Nedavno sem v medijih zasledil, da je Upravno sodišče Republike Slovenije v Ljubljani odločilo, da je za obravnavo njegovega primera sedaj odgovorna Republika Slovenija.

V zvezi s tem Vlado Republike Slovenije, ki opravlja tekoče posle, sprašujem naslednje:

1. Ali se predsednik Vlade Republike Slovenije v odstopu dr. Miro Cerar zaveda svoje odgovornosti, ker je s svojim nezakonitim posegom v neizročitev omenjenega ilegalnega migranta Republiki Hrvaški, pripomogel k temu, da je prišlo do takšne odločitve Upravnega sodišča Republike Slovenije v Ljubljani?

2. Zakaj Ministrstvo za notranje zadeve ni pravočasno izpeljalo vrnitve omenjenega ilegalnega migranta na Hrvaško?

3. Ali je oziroma bo ministrica za notranje zadeve, ki opravlja tekoče posle, ugotavljala individualno odgovornost uslužbencev notranjega ministrstva v zvezi s tem primerom?

Vir: sds.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine