14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Podpredsednik SDS Milan Zver za revijo Demokracija: Globoka država si resno delujoče, t. i. parlamentarne avtonomne vlade ne želi!

Evropski poslanec in podpredsednik SDS dr. Milan Zver je za revijo Demokracija komentiral izvolitev Marjana Šarca za predsednika vlade in kakšna bo prihajajoča vlada pod vodstvom LMŠ.

Milan Zver:  »Glede na stanje duha in demokracije v Sloveniji je bilo od vsega začetka jasno, da bodo na tranzicijski levici oblikovali vlado, četudi ji manjka legitimnosti. Šli bi tudi z hudičem, samo da vlade ne bi dobil Janez Janša. Slednji je preprosto predober, da bi mu to dovolili. Ima izkušnje, znanje, ugled v svetu, vse to, kar manjka levim politikom.”

In dodal: “Globoka država si resno delujoče, t. i. parlamentarne avtonomne vlade ne želi. Zato bo le ta slej ko prej porabniška, se pravi nerazvojna vlada. Bojim se, da bodo vrata korupciji še bolj odprta kot do sedaj. Pričakujem, da bo proračunskega denarja kmalu premalo za vse interesne skupine in da jih ministrom, ko ne bo take konjunkture, ne bo uspelo zadovoljevati. Takrat se bodo kmalu pojavili konflikti, ki bodo destabilizirali vlado.”

Pri tem je Zver opozoril: “Živimo v negotovih razmerah tudi v evropskem in svetovnem merilu. Potrebovali bi močno, legitimno vlado, ki bi jo sestavljali zmagovalci, ne pa luzerji. Šarčeva vlada je slabo sporočilo tudi za sicer nujno reunifikacijo Slovenije v evroatlantske povezave. Šarčeve vlade se najbolj veselijo v Moskvi, Ankari in Teheranu.«

Več v reviji Demokracija!

Sorodne vsebine