5.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Dr. Milan Zver ostro nad Evropsko komisijo: “Ta odgovor je navadno skropucalo!”

Piše: G. B.

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je odzval na odgovor Evropske komisije na poslansko vprašanje, ki sta ga poleg njega podpisala tudi kolega Romana Tomc in Franc Bogovič in sicer glede medijskega pluralizma in razmer na javni RTVS.

Omenjena poslanska trojica je namreč postavila naslednje vprašanje:

Sledil je takšen odgovor Evropske komisije:

Kot pravi Zver, je edina doslednost Evropske komisije v tem mandatu njena netransparentnost in ignoranca. “Odgovor na vprašanje Evropski komisiji, ki sta ga na mojo pobudo podpisala tudi Franc Bogovič in Romana Tomc je birokratsko skropucalo nevredno varuhinje pogodb, ki naj bi Evropska komisija bila. V nebo vpijoči dvojni vatli so v tem mandatu tako očitni, da jih enako dobro prepozna nekdo iz Pariza, Berlina ali Madrida, kot tudi nekdo iz Brežic, Metlike, Destrnika, Dravograda, Jesenic, Tolmina ali Ribnice,” je zapisal evropski poslanec.

“Če v naslednjem mandatu drastično ne spremenimo politike – in s tem koalicije v EP, se bo EU sesula sama vase. Ravno zato so evropske volitve junija 2024 najbolj pomembne do sedaj. Odločalo se bo tudi o obstanku EU in evropskega načina življenja, ki je ogroženo kot še nikoli do zdaj,” je še zapisal na omrežju X.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine