4.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Dr. Gorazd Pretnar razgalil Tarčo: Oddaja je bila namenjena promociji “Potrčev”, ki pomagajo širiti virus!

“Tako Erika, kot vedno za sabo puščaš trupla z jemanjem besede ali podtikanjem provokativnih vprašanj. Tokrat vam je dr. Krek postavil zrcalo, da se ne držite uredbe o nošenju mask, in RTV ne vidim nič drugače kot olimpijce, oboji mislite, da ste nad zakonom. S tem ste sprožili dodaten plaz zanikanja potrebe po nošenju mask, saj je svoj trenutek slave takoj izkoristil gospod Marko Potrč in seveda raztrgal, dr. Kreka, ker je bila oddaja dejansko namenjena nevtralizaciji “Markov”, ki s svojo javno podobo in aktivnostjo pomagajo razširjati virus z omalovaževanjem njegove narave in sklicujoč se na osebno svobodo. Ni dvoma, da javna RTV deluje v nasprotju z zakonom o nalezljivih boleznih, ker spodbuja, direktno in posredno, ne spoštovanje strokovnih ukrepov,” se je kritično odzval mikrobiolog dr. Gorazd Janez Pretnar na manipulativen napad na vodjo NIJZ dr. Milana Kreka na socialnih omrežjih s strani Marka Potrča in ostalih po oddaji Tarča na RTV Slovenija.

 

Oddaja Tarča ne bi bila tarča, če si v zadnjih svojih oddajah ne bi za tarčo vzeli enega izmed osrednjih gostov. V preteklosti so bile tarče medijskih napadov in diskurzov v režiji voditeljice Erike Žnidaršič in raziskovalne novinarke oddaje Aleksandre Marković gospodarski minister Zdravko Počivalšek, obrambni minister Matej Tonin, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec v izmišljeni aferi nabave zaščitne opreme. Nato so se spravili nad ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in njegovega državnega sekretarja Franca Kanglerja, ker bi naj z zakonitimi postopki revizij zaključenih primerov NPU in zakonitimi menjavami v vodstvu policije si politično podredila delo organov pregona.

Zadnja žrtev na socialnih omrežjih je postal vodja Nacionalnega inštituta za javno zdravje dr. Milan Krek, ki je nastopil v zadnji Tarči. V njej je zagovarjal ukrepe svoje organizacije in vlade, zakaj so potrebni ukrepi za zajezitev virusa covid-19. V delu oddaje je Milan Krek hotel opozoril, da je bilo snemanje dobrodelne prireditve Olimpijskega komiteja Sloveniji v resnici nezakonito, saj so s snemanjem prekrškov in javnim predvajanjem izvrševali nezakonito dejanje. Njegovemu mnenju pritrjuje tudi priznani zdravstveni strokovnjak in mikrobiolog dr. Gorazd Janez Pretnar, saj je RTV Slovenija spodbujala v javnosti nespoštovanje pravnega reda Republike Slovenije, kamor je sodil odlok o nošenju mask v zaprtih prostorih. “RTV Slovenija je s tem posnetkom še dodatno v javnosti spodbudila razmišljanje, če oni ne ne nosijo mask tudi nam ni treba,” se je na manipulacijo v oddaji Tarča odzval Pretnar.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine