8.4 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Dr. Boštjan M. Turk: “To se zgodi, ko civilizacija začne izgubljati svoj zagon in ni več zmožna integrirati vseh, ki prihajajo!”

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv.si)

“To, kar se dogaja v Franciji, je zdaj zgolj začetek. V naslednji fazi bo sledil vpoklic vojske,” je dejal dr. Boštjan M. Turk, ki je študijska leta preživel v Franciji in dogajanje tam že dolga leta podrobno spremlja. Kot soodgovornega za nastalo stanje krivi francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki bi po njegovem mnenju moral odstopiti, komentira pa tudi prihodnost Francije po trenutnem največjem nasilju po drugi svetovni vojni.

Novo poročilo francoskega notranjega ministrstva je ovrednotilo škodo, povzročeno po skoraj enem tednu nasilnih protestov, ki so zajeli Francijo. Po poročanju francoskih medijev je bilo zabeleženih 5662 požarov vozil in več kot 1000 poškodovanih zgradb. Policija je aretirala 3354 ljudi, od tega 1282 samo na območju pariške podzemne železnice. Po besedah notranjega ministra Geralda Darmanina več kot polovica aretiranih ni imela kazenske evidence in policiji niso bili znani. Povprečna starost aretiranih je 17 let.

Dr. Boštjan M. Turk pa stanja v Franciji ne vidi kot več kot le “spopada”, temveč meni, da se pred našimi očmi v Franciji odvija državljanska vojna kot posledica napak, ki jih je Francija zagrešila vse od časa francoskega častnika in državnika Charlesa De Gaulla naprej, ko je avtoriteta policistov, duhovnikov, učiteljev in drugih dejansko še nekaj veljala in so bile omenjene funkcije še spoštovane. “V času DeGaulla oziroma v času, ko je bila Francija še normalna, nikomur na kraj pameti ni padlo ogrožati ali poškodovati policista, saj bi takoj pristali v zaporu za 10 let,” je prepričan.

Razlogi za nemire: Družba ni več zmožna integracije prišlekov
“To se zgodi, ko civilizacija začne izgubljati svoj zagon in ni več zmožna integrirati vseh, ki prihajajo,
” je uvodoma dejal Boštjan M. Turk, ki pazljivo spremlja dogajanje v Franciji, kjer se ne dogajajo le protesti, ampak gre za dejansko državljansko vojno. Kot je dejal, ni niti prvi niti zadnji, ki ugotavlja, da je državljanska vojna neizogibno stanje kot posledica napak od De Gaulla naprej. Po njegovem mnenju se je treba zavedati, da ta policist ni kriv, pri čemer pojasni, da se je pojavil nov posnetek, na katerem je slišati, da je policist od 17-letnika zahteval, naj izklopi motor, in da ni bilo ničesar, kar bi nakazalo na to, da je policist želel streljati. Naslednje vprašanje, ki se ob tem dogajanju pojavlja, je: “Kaj je v glavi človeka, ki kljub temu, da je bila vanj zelo izrazito uperjena pištola, ker je bil pred tem udeležen v neki vrsti nesreče ali grožnji in so imeli policisti razlog za pregon, spelje naprej, da bi povozil policista?”, se sprašuje in dodaja, da ne ve, ali je bil mladenič pod vplivom drog ali ne, dejstvo pa je, da očitno policist ne predstavlja več nobene avtoritete.

Politika razbijanja avtoritete
“Ta politika razbijanja avtoritete je tukaj od leta 1968 – da policist nima več avtoritete, duhovnik nima več avtoritete, učitelj nima več avtoritete, tega so se potem polastili centri v ozadju, ki z vsem tem opravljajo. To bi bilo v času De Gaulla nemogoče,” 
je dejal dr. Turk in dodal, da je “danes v Franciji ranjenih 100 policistov na noč, v času DeGaulla oziroma v času, ko je bila Francija še normalna, nikomur na kraj pameti ni padlo ogrožati ali poškodovati policista, saj bi takoj pristali v zaporu, in nekaj ljudem se bo to zagotovo zgodilo, zahodna civilizacija je prišla do konca”.

Foto: epa

Dr. Turk: Zahod se ni naučil ničesar, mediji stopajo na stran kriminalcev
O prihodnjem dogajanju v Franciji je po njegovem mnenju težko kaj konkretno napovedati, meni pa, da se verjetno ne bo spremenilo nič, da pa bo zagotovo ponovno eksplodiralo nasilje, kar se bo odražalo povsod. Ob tem poudari, da je Francija ena turistično najbolj priljubljenih destinacij na svetu, še posebej Pariz, ki je zdaj središče vsega nasilja. “Ampak Zahod se ni naučil nič, če pogledamo osrednje medije, vidimo, da sploh ne podajajo pravih informacij, to, kar ta mularija počne, je čisto navaden kriminal, in vsa njihova dejanja sankcionira kazenski zakon. Se pa mediji kar postavljajo na njihovo stran, kar je neverjetno. Ti ljudje živijo v nekem svojem svetu, vse to poganja trgovina z drogo”, je dejal in izpostavil, da je Francija tretja najmočnejša gospodarska veja za domačo potrošnjo, energente in potem drogo, potem si lahko predstavljate, kaj to pomeni.

Macron bi moral odstopiti
Po besedah dr. Turka je francoski predsednik Emmanuel Macron absolutno soodgovoren za nastalo situacijo in bi moral odstopiti, “takega nasilja Francija ne pomni od druge svetovne vojne, tisto, kar je bilo leta 2005 je neprimerljivo s tem. V naslednji fazi bo vpoklicana vojska, če ne v trenutnem ciklusu dogajanja, pa v naslednjem, ki je praktično že za ovinkom”, je pojasnil.

Francoski predsednik Emmanuel Macron (Foto: epa)

Prekiniti bi morali vso migracijo
“Francoski narod je Macrona izvolil in izvolili so ga predvsem predstavniki generacije ’68, ker jim Macron zagotavlja neko elementarno varnost in predvsem privilegiran položaj, neprimerljiv s položajem novih generacij. Macron je bil izvoljen z veliko podporo Francozov, kar je zdaj nerešljivo, zdaj bi bilo treba prekiniti vso migracijo,” 
je pojasnil. V nadaljevanju je pojasnil tudi, kako je dejansko videti migracija in da ne gre le za “sprejem migrantov”, ampak celotni postopek omogočenja njihovega prihoda od Mediterana do Pariza, ki se znajdejo v prestolnici brez kakršnega koli znanja o jeziku ali kulturi. “In potem so vrženi na cesto, država pa se zanje več ne briga. Ti ljudje za preživetje potem prodajajo drogo, gre za slepo refleksno dejavnost – oni uvažajo ljudi, ki jih potem enostavno spustijo na cesto in to nikogar več ne briga,” je povedal in dodal šokantni podatek, da Francija vsako leto sprejme približno 200 tisoč migrantov, kar je 4 milijone v 20 letih. Prepričan je, da bi morala Francija to absolutno presegati, da je izgubila moč integracije in da v prihodnosti podobno čaka tudi Nemčijo, ki za razliko od Francije nima getovskih skupnosti in le redkokdo v Nemčiji ne zna nemško ali je brezposeln.

Pod to vlado se ta scenarij lahko ponovi tudi pri nas
Pred nekaj leti so v ZDA izbruhnili protesti precej podobno, in sicer je šlo za smrt Georga Floyda. Osrednji mediji so zvalili krivdo na policista in zgodbo zapeljali v smer rasizma, češ da je bil strel policista nameren, ponovno pa so prikrivali informacijo, da je policist opravljal svoje delo, ko je Floyd želel oropati trgovino (za kar je bil tudi prijavljen, zato je prišla policija). Tako so samooklicane marginalne skupine in organizacije, ki podpirajo to levičarsko in woke agendo želele zgodbo zapeljati v lastno korist s pomočjo osrednjih medijev, ki so prikrivali prave informacije. Enakemu ravnanju smo priča zdaj v Franciji. Mediji pišejo o policijskem nasilju, nihče pa o razlogih, zakaj se je policija sploh pojavila tam, in dejstvu, da so opravljali svoje delo. Kot ne pišejo o tem, da je mladenič stari znanec policije in da je v preteklosti s svojim ravnanjem že večkrat ogrožal življenja drugih. Dr. Turk se strinja, da so paralele med zgodbo v ZDA in danes v Franciji in se sprašuje, ali morda vse to organizirajo določene organizacije, ki bi imele od tega korist. “Lahko, da je bilo vse skupaj organizirano, kot je bilo organizirano s strani Bruslja, gre za nepovratno spremembo v zadnjih desetih letih. Ali bo tukaj možen popravni izpit, ne vemo, grozi pa nam, da se bomo znašli v gospodarski katastrofi. Ta scenarij se bo potem pojavil povsod, tudi v Sloveniji, sploh s to vlado, ki migrante kar spušča,” je dejal.
Dr. Turk je ob vsem tem omenil tudi kardinala Roberta Saraha iz Nove Gvineje. Po besedah dr. Turka je Sarah najmočnejša postava v Vatikanu v tem trenutku, saj edini iz Vatikana glasno zagovarja zdrav razum in komentira dogajanje na Zahodu, česar si nihče drug iz Vatikana ne upa. Sarah po njegovih besedah pri migracijah poudarja tudi drug vidik, in sicer, da iz afriških skupnosti odhajajo najboljši, najmočnejši in najinteligentnejši, kar pomeni, da tam ne ostane nihče, ki bi organiziral življenje v Afriki. “In če vsi taki odidejo iz Slovenije, kdo bo potem organiziral življenje tukaj,” se ob tem sprašuje dr. Turk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine