1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Dopoldne »noč dolgih nožev« na RTV Slovenija – prevzela jo je uredniška ekipa, ki je v navezi z ekstremistično vladno stranko Levica

Piše: C. R. 

Danes se je na RTV Slovenija zgodilo “dopoldne dolgih nožev” na vrhu informativnega programa TVS, je na omrežju X objavil Bojan Požar. RTVS je tako prevzela skrajna levica. 

Po odstopu odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Rebernik, je V. D. odgovorne urednice informativnega programa Polona Fijavž, ki je danes kot po tekočem traku po navodilih zamenjevala vse po vrsti: Kot piše Bojan Požar, so novi: Dejan Ladika je postal novi urednik DIO (dnevno-informativnih oddaj) – Nataša Rijavec Bartha je postala urednica notranje politike – Marta Razboršek pa urednica zunanje politike. Po Areni naj bi padli še Pričevalci, še piše Bojan Požar.

Na dogajanje na RTVS se je na omrežju X odzvala tudi evropska poslanka Romana Tomc, in zapisala, da se po popolnem političnem prevzemu RTV Slovenija, za katerega so odgovorni tudi Vera Jourova, Sophie int Veld in Dunja Mijatović, ki so za dogajanje vedeli, pa niso ukrepali, temeljita čistka tam nadaljuje po začrtani poti. “Letijo glave direktorjev, urednikov in novinarjev, ki niso trdno na liniji ekstremne levice in trenutne oblasti. Doslej so bili po hitrem postopku odstranjeni: generalni direktor RTV, direktor TV,  odgovorna urednica informativnega programa,  urednik notranje politike, urednik zunanje politike, urednik dnevno informativnega programa in urednik spletnega portala RTV Slovenija,” je še zapisala Tomčeva, ki je omenila tudi, da bodo po napovedih sledile tudi ukinitve oddaj, ki kritično obravnavajo delo vlade RS in tistih, v katerih odkrivajo zločine komunizma. “Kako boste zaščitili svobodo medijev, o kateri toliko govorite? Boste tudi tokrat tiho?,” se je Tomčeva obrnila na Evropsko komisijo in Evropski parlament. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine