18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Domovi za starejše s peticijo nad Šarca, ker so domovi epidemijo pričakali nepripravljeni!

Domovi za starejše občane (DSO) so začeli z akcijo zbiranja podpisov pod peticijo (informacijo je objavil Novičnik, enota Bokalce in Kolezija), v kateri je jasno napisano, da »so epidemijo pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni«.

DSP zahtevajo, »da se starejšim namenja posebna pozornost ter da je dostojno in kakovostno življenje v starosti«, kar je prednostna naloga oblasti. Jasno so povedali, da so to problematiko prejšnje leve vlade (Marjan Šarec in Miro Cerar) zanemarjale.

To je pripeljalo do tega, da so »domovi za starejše (…) epidemijo pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni«, kar je botrovalo k temu, da so prepuščeni sami sebi.

Nova vlada sicer intenzivno pripravlja novosti in rešitve, da se kaj takega ne bi več ponovilo. Tudi domovi za starejše občane so zaradi praznih skladišč, ki jih je pustila za seboj vlada Marjana Šarca, ostali brez potrebne zaščitne opreme.

 

……………………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine