14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Domačini v smrtnem strahu pred migranti: Hodijo vedno in povsod, zjutraj in zvečer. V strahu se zaklepamo v hiše.

Prebivalci Bosne in Hercegovine so v vse večjem strahu pred ilegalnimi migranti. »Strah nas je, zaklepamo se v hiše, oni pohajajo in zjutraj in zvečer,« pravijo meščani čapljinskega naselja Gabela Polje, poroča portal Bljesak.

Spori, kjer je uporabljeno hladno orožje, kraja in ropi trgovin, uničevanje lastnine okoliških prebivalcev, so samo nekatera kazniva dejanja, ki jih vsak dan zagrešijo ilegalni migranti, ki so nameščeni v Salakovcu pri Mostarju.

Zadnja prijava policiji se nanaša na uničevanje zasebne lastnine. Domačin je prijavil neznanca, ki je bil temne polti, najbrž iz IPC Salakovac, kako kradejo in uničujejo zelenjavo na sosedovem vrtu. Meščani Gabela Polja so potrdili, da se vse več migrantov zadržuje v bližini njihovih hiš.

Težava je, da je postopek proti migrantom dolg, ker večina nima nikakršnih dokumentov. Nasploh je nemogoče ugotoviti, kako jim je v resnici ime. Domačini se bojijo, da bodo prišli še novi, saj je na Balkanski poti trenutno okoli 50.000 ilegalnih migrantov, ki so namenjeni proti BiH, Hrvaški in Sloveniji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine