15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

Dolga roka Draga Kosa: znova tendeciozno »nažiganje« Pop TV o Janševih tožbah proti sodniškim akterjem afere Patria

Potem ko je včeraj v javnost prišla novica, da je predsednik SDS Janez Janša vložil tožbo proti nekdanji tožilki Branki Zobec Hrastar, nekdanjemu predsedniku vrhovnega sodišča Branku Masleši in še nekaterim sodnikom, ki so vpleteni v predmetno zadevo, si je Pop TV v oddaji 24ur znova privoščil manipulacije.

 

V uvodu prispevka v oddaji 24ur je bilo namreč rečeno, da je Branko Masleša Janši »trn v peti«, medtem ko je novinar Tadej Grešovnik pripravil prispevek, v katerem je mimogrede navrgel, da se je Janša »176 sprehajal po dvorišču zapora na Dobu« in da se je »odločil poravnati stare račune«. Ergo: po intepretaciji Pop TV gre pri ovadbah proti nekdanji tožilki in sodnikom za osebno maščevanje Janeza Janše in ne za iskanje pravice za sodbo, ki jo je razveljavilo ustavno sodišče. In je bila torej instrument politične zlorabe s strani globoke države. No, poptevejevci pa se delajo, kot da nič od tega ni bilo, po njihovo je šlo za povsem pravično sodbo, Janša pa se sedaj protagonistom sodbe grdo maščuje.

A to še ni vse. V že omenjeni novici so prikazali tudi del izjave ustavnega pravnika dr. Andraža Terška, vendar samo tisti del, kjer Teršek pravi, da je le malo možnosti, da bo zadeva res procesirana, ker je težko v postopku dokazati, da je nek sodnik ali sodnica zavestno in naklepno zlorabil položaj. Pa tudi zato, ker je težko pričakovati, da bodo sodniki sodili svojim lastnim cehovskim kolegom. No, tu ima dr. Teršek celo prav – vrana vrani ne izkljuje oči.

Šele danes pa so na spletu objavili celoten pogovor z dr. Terškom, ki je uvodoma dejal, da je tožba še kako stvarno utemeljena in da je – četudi mora biti za to poseben postopek – legitimna tudi tožba, ki se osebno nanaša na sodnike in sodnico. Iz omenjenega pogovora je razvidno povsem drugačno stališče ustavnega pravnika kot iz izrezanega citata dan prej, saj so na Pop TV očitno izrezali manj pomembno informacijo in jo poudarili, medtem ko so stališče, da je tožba utemeljena, cenzurirali. S tem so seveda pokazali, kako deluje tehnologija postopka, ki ga v današnjem modernem jeziku imenujemo »fake news« oz. lažne novice.

A takšno poročanje Pop TV sploh ne preseneča, saj ima tam glavno besedo Tjaša Slokar Kos, sedanja žena razvpitega kriminalista Draga Kosa, ki je bil v zadevo Patria in njeno izvažanje na Finsko ter nazaj v Slovenijo vpleten do vratu. Pop TV torej samo nadaljuje začeto delo protagonistov afere, zato morajo tudi zaščititi sodnike, ki so opravili umazano nalogo za globoko državo. Očitno res ni zime za Eskime…

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine