7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Dokaz, zakaj je potreben nadzor nad okuženimi! Okuženi moški kršil karanteno, šel na vikend na morje, pristal pa na respiratorju v Izoli! Koliko jih je spotoma okužil, ni znano

“Moški iz osrednje Slovenije, ki je bil na testu potrjen za okužbo s covid-19, je kršil karanteno in odšel na vikend v piransko občino, a ga je zaradi poslabšanja stanja moral rešilec odpeljati na izolsko urgenco, od tam pa na ljubljansko infekcijsko kliniko,” poročajo Primorske novice.

Moški je bil že pred dnevi na testiranju, kjer so mu potrdili okužbo. Dejali so mu, da mora ostati doma v karanteni, vendar je prekršil določilo in šel na vikend v piransko občino. Tam pa se mu je stanje tako poslabšalo, da je moral na pomoč poklicati v lucijski zdravstveni dom.

Že po telefonu je priznal, da je okužen, da ima za okužbo potrdilo na testu in da težko diha. Ponj je prišla posebej opremljena ekipa reševalcev za primer okužbe s posebnim reševalnim vozilom in takoj obvestila urgenco v izolski bolnišnici, da prihajajo z okuženim pacientom v težkem stanju. 

Več si lahko preberete TUKAJ.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine