31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Dokaz, da se je akcija na Triglavu sprevrgla v fiasko: Matjaž Nemec skupaj z MSM mediji že obrača pozornost k »skrajni desnici«

Piše: Gašper Blažič 

Po petkovem dogajanju na Triglavu, ko je skupina levičarskih aktivistov, ki jih je vodila razvpita sindikalistka Tea Jarc, skušala izzvati incident – verjetno so računali, da jih bodo varnostniki predsednika vlade krepko zgrabili in bodo na ta račun lahko pred javnostjo igrali vlogo oporečnikov – , se je sedaj dokončno pokazalo, da se provokacija ni posrečila. Še več: javnost je nad takšnim obnašanjem zgrožena, kar pomeni, da najnovejša različica zarote s »požigom Reichstaga« ni uspela.  

Ogorčenost pa še narašča ob dejstvu, da so se levičarski protestniki sedaj spravili še nad planinske smerokaze, saj so jih opremili z nalepkami s simboli kolesarskih protestnikov. Kar je pravzaprav le korak do vandalizma in dokaz, da aktivisti ne poznajo niti splošnega, kar šele gorskega bontona. Več fotografij si lahko ogledate spodaj.

foto: Demokracija

Kot je lahko marsikdo opazil, se je od dogajanja na Triglavu javno distancirala celo razvpita predsednica SD Tanja Fajon, čeprav je skušala zvaliti čim več odgovornosti na premierja Janeza Janšo. Očitno pa so akterji političnega podzemlja že ukrepali in začeli preusmerjati pozornost javnosti drugam, saj so se v mainstream mediji spet začeli pojavljati namigi o obstoju skrajnih desničarskih skupin, ki jih ti isti mediji praktično vedno povežejo s sedanjo vlado. Očitno pa je bil glavni sprožilec znova poslanec SD Matjaž Nemec, sicer predsednik KNOVS, ki je za danes sklical sejo KNOVS . Slednja naj bi se seznanila z aktivnostmi nadzorovanih služb v zvezi z delovanjem skrajno desnih gibanj. Predsednik komisije Matjaž Nemec iz SD je na Twitterju sicer napovedal, da bodo predlagali odprtje seje za javnost, saj ima ta pravico vedeti za dognanja preiskovalnih novinarjev na to temo. Seveda pa ni pojasnil, katere preiskovalne novinarje naj bi vabili, lahko pa ugibamo, da bodo verjetno tisti iz Odlazkovega medijskega imperija. Nemec si zato želi odprto sejo, ker ima po njegovo javnost pravico izvedeti, kdo so v Sloveniji nosilci skrajne desnice in kdo jih financira.

Obenem je Nemec po poročanju STA napovedal, da bodo preiskovalni novinarji predstavili “dognanja o možnih povezavah” visokih vladnih predstavnikov in policije “z državno financiranimi neonacisti”. Pri tem je v tvitu med drugim omenil tudi državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Franca Kanglerja, ki mu je v odgovoru očital, da zlorablja funkcijo Knovsa. “Preko predsedniške funkcije zlorabljate pooblastila in izvajate pritiske na policijo in ostale službe. Na vsako javno sejo bom prišel,” je napovedal Kangler.

Da se seja oziroma njen del odpre za javnost, morata s tem soglašati sicer vsaj dve tretjini navzočih članov.

Na sejo so sicer vabljeni tudi premier Janez Janša, državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žan Mahnič, generalni direktor policije Anton Olaj in direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Janez Stušek, je razvidno iz sklica seje.

Povsem jasno pa je, da gre tu za veliko sprenevedanje ne samo Matjaža Nemca in tranzicijske levice, pač pa tudi številnih medijev, ki v ospredje postavljajo skrajno desnico, ob tem pa povsem zamolčijo veliko bolj aktivne skrajne levičarje, ki jih politično podzemlje ščiti pred policijskimi preiskavami. Povedano drugače: gre za metanje peska oči javnosti in blaženje škode, ki jo je povzročila nepremišljena akcija Jarčeve in njene aktivistične skupine.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine