27.8 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Dobili smo novo poslansko skupino “ Odpadnikov” iz SMC in DeSUS!

Piše: C. R.

Poslanca Rajić in predsednik državnega zbora Zorčič, o razrešitvi katerega bodo poslanci glasovali danes, sta izstopila tudi iz stranke SMC.

Ustanovila se je nova poslanska skupina

Janja Sluga, Igor Zorčič in Branislav Rajić, ki so zapustili poslansko skupino SMC, in Jurij Lep, ki je odkorakal iz vrst poslancev DeSUS, so tudi uradno ustanovili novo poslansko skupino, katere vodja je Sluga, njen namestnik pa Lep.

Če bo Zorčič razrešen, za kar je na tajnem glasovanju potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov, je verjetno že danes pričakovati tudi predlog za izvolitev vodje poslancev NSi Jožefa Horvata za novega predsednika DZ.

Pri glasovanju o Zorčičevi razrešitvi je pričakovati tesen rezultat in bo bržkone do konca neznanka, a, kot je dejal vodja poslanske skupine SDS, Danijel Krivec ima koalicija dovolj glasov za razrešitev.

V novi poslanski skupini pa po besedah Sluge ocenjujejo, da Zorčič dobro opravlja funkcijo predsednika DZ in po tej plati, torej s strokovnega vidika, ni nobenega razloga za njegovo zamenjavo. “V resnici imamo bojazen, da bo DZ, če do te zamenjave pride, postal zgolj podaljšana roka predsednika vlade, ki bo imel tukaj še dodaten vzvod, da po svojih merilih posega tudi v institucijo DZ, kar pa zagotovo ni dobro,” je pojasnila Sluga.

Mišljenje Sluge se je kar naenkrat obrnilo za 90 stopinj. Pri njej zagotovo prevlada  dejstvo, da levičarja pač ne moreš spremeniti.

Vir: e-maribor.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine