-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Divjanje kolesarjev na Kredarici še bolj načelo razpoke na levici

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Ob gledanju posnetka s Kredarice mi je bilo neprijetno. Vsi, ki se s to vlado ne strinjamo, pokažimo to drugače. Janša seje sovraštvo in zato ne more biti žrtev. Slovenijo lahko vrnemo na pravo pot, ampak ostanimo pri tem spoštljivi. Ker nočemo postati isti,” se je prvakinja SD Tanja Fajon kritično odzvala na nedavni primitivni izpad Tee Jarc pod Triglavom ter s tem požela neodobravanje tako Jarčeve kot tudi Marjana Šarca. Kot kaže so nekateri v uradni in neuradni politični opoziciji (kar sindikat Mladi Plus tudi je), sveto prepričani, da morajo skupaj vztrajati in se podpirati “v dobrem in v zlu”, navkljub vsem bolečim, dramatičnim ločitvam iz preteklosti in čeprav so se eden drugemu že davno priskutili. Dogodek na Kredarici in dogajanja po njem so tako še dodatno načeli odnose na levici, za katere se je že pred tem vedelo, da niso najboljši. In oni naj bi vodili novo vlado?

Prvak LMŠ Marjan Šarec, ki se je pred letom in pol sam odpovedal “zakonskemu jarmu” s Tanjo Fajon, sedaj pa s prstom kaže nanjo in izpostavlja njeno nezvestobo, češ da je doslej “zavoljo enotnosti marsikdaj bil tiho”, s čimer deluje kot stari užaljeni zakonec, ki se zaveda dejstva, da je stranka LMŠ že na mrliškem odru, stranka SD oziroma Fajonova pa bo dobila novega, bolj strastnega partnerja (beri “novi obraz”), ki bo v “sreči in nesreči” morda celo vztrajal do konca zakona (beri do rednih volitev). Sedaj pa Šarec tarna, da je bil ves čas samo “copata” in tako ne zamudi priložnosti, da bi bil modro tiho.

Res nima smisla Marjan, kar je bilo, je bilo. Ali če misel zaključimo, kar z vašimi besedami: “Če greš po neki cesti, pa je zaprta, greš pač po drugi.” Morda pa je že čas, da nekdo spozna, da so vrata v politiki zaprta, in da gledališki oder spet kliče. Saj Marjan zna, če hoče, poleg užaljenega starega zakonca je v isti sapi zaigral še političnega analitika, spovednika (župnika) in ustavnega sodnika, res je talent: “Doslej sem bil zavoljo enotnosti opozicije marsikdaj tiho, ker vem, da se je treba povezovati. Tokrat pa podajam ločeno mnenje. S tekmovanjem, kdo bo bolj obsodil Teo Jarc, pridobiva samo Janez Janša in sateliti. Že 70 petkov se trudi enako. Greh, prinešen iz doline, ni v gorah nič manjši.”

Seveda pa se je oglasila tudi sama Jarčeva, na katero se ta celoten teater nanaša, in ki že ves čas daje vtis permisivno vzgojenega “smrkavca”, ki vpije na starejše, skače po mizah, cepeta, ko ni po njegovo, zmerja, žali in za seboj pušča smeti. Jarc: “Vam je bilo morda neprijetno tudi ob tem, ko ste videli, da je mene dejansko nekdo udaril, ker sem izražala svoje mnenje, Tanja Fajon? To vam je sprejemljivo oziroma se vam ne zdi omembe vredno Ženski forum SD? Zanimiva pozicija. Sprašujem popolnoma spoštljivo.” Tea, seveda ni šlo zgolj za “izražanje mnenja”, ampak za namerno provociranje in izzivanje reakcije, pri čemer ste se grdo osmešili, česar pa si seveda ne želite priznati.

In oni bi vodili novo vlado?
Dogodek na Kredarici in vso obmetavanje po njem je tako še dodatno načelo odnose na levici, za katere se je že pred tem vedelo, da niso najboljši. Nenazadnje je zaradi nekompatibilnosti in nezmožnosti sodelovanja razpadla tudi Šarčeva vlada. Tokrat je šlo tako daleč, da akterji na levici niso ostali tiho in so se še dodatno razgalili, da sodelovanje v novi levi vladi ne bi bilo mogoče. Z njihovimi težavami bi znova izgubili dragocena leta razvoja, da bi še enkrat pokazali, da niso sposobni sodelovati v prid države in državljanov.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine