26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Diskusije o tem, kdo ima bolj blatne čevlje, predvsem razkrivajo, kako “blatna” je v resnici tranzicijska levica

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

Levico še zdaj boli, kako dobro so bile med ljudmi sprejete delovne akcije stranke SDS. Dokaz za to so nešteti uporabniki socialnih omrežjih, ki modrujejo o tem, da prvak opozicije Janez Janša ne bi mogel imeti tako čistih čevljev, kot so bili na sliki, če bi res delal, namigujoč celo, da je šlo le za foto seanso.

Seveda pri tem izpostavljajo eno samo sliko z začetka delovne akcije, ignorirajo pa vse druge, kjer je bil Janša po naporni izmeni odstranjevanja posledic ujme umazan do ušes. No, tudi Marjan Šarec je imel na slikah na terenu skoraj zloščene škornje. Pa tudi slika predsednice države bi dala levim trolom marsikaj za pisat, če bi bila drugačne politične barve.

Na sliki, kjer je bila z ramo ob rami z Janšo in županjo Črne Romano Lesjak, so bili njeni škornji relativno čisti. Tako čisti, kot da bi prišla s kegljanja s svojo rusko prijateljico? Ne. A enako “čisti”, kot so bili Janševi škornji na tisti prvi sliki.

Seveda nihče ne trdi, da ni prijela za lopato ali da se je izogibala mulju. Takšne opazke bi bile seveda banalne, a vendarle se jih gredo ne le anonimni levi troli na socialnih omrežjih, ampak celo resni novinarji. Ravno hči Romane Lesjak – Petra Lesjak Tušek – je dejala, da so Janšo “polili z ajmrom”. Ali pa Marko Milosavljević, ki se je spotikal okoli “spontanega blata” na Janševi obleki in ga primerjal s Toninovo sliko med ministrskim obiskom vojaške vaje pred dvema letoma.

Marko Milosavljević in Petra Lesjak. (Foto: STA)

To niso anonimni levi troli – ena je predsednica Društva novinarjev Slovenije, skrajno leve aktivistične organizacije, ki ima močno avtoriteto pri nevednih evropskih institucijah, kar se tiče medijskega dogajanja v Sloveniji. Drugi je profesor, ki vsako leto sodeluje pri sestavi poročila Evropske komisije o vladavini prava. Res bi bilo trapasto Šarca ali Pirc Musarjevo obtoževati, da sta se prišla le slikat. Vsaj na terenu sta. Niso jih prignali z dopusta na Gregorčičevo v neumnih športnih copatih. Noben resen komentator na desni se ni spotikal ob njune slike oz. pomanjkanje blata na oblačilih.

Zdaj že legendarna slika, kjer si Jure Šešek in Janez Janša podarjata vedro. (Foto: Facebook)

Medtem na levi, ne le da so to z baletsko usklajenostjo počele horde anonimnih trolov, to so počeli pomembni opinion-makerji in akademiki (še eden takšen je aktivistični filozof in profesor Boris Vezjak, ki je sugeriral, da so “namočili” Janševo majico). Desnica se takšne umazane igre ne gre, ker ve, da je neumna. Levica pa se še kar ne more izkopati iz vzorcev kovidne sabotaže, ko so prvič ocenili, da je ideologija in politična dominacija pomembnejša celo od človeških življenj.

Kot je za Radio Ognjišče modro zapisal Jure Šešek – v teh časih ni prostora za gnev na socialnih omrežjih

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine