10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Direktor Stanovanjskega sklada RS in Inženirske zbornice Slovenije Črtomir Remec skriva višino svoje plače

Mag. Črtomirja Remca marsikdo ne pozna, kljub temu, da ta zaseda toliko visokih položajev. Poleg mesta direktorja Inženirske zbornice Slovenije zaseda mesto direktorja Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, torej javnega sklada, kar pa je povsem nezdružljiva funkcija. Poleg tega sedi še v nadzornih svetih. Več kot očitno je, da je Remcu dobro postlano, a ta očitno nikakor ne želi razkriti koliko zasluži kot predsednik Inženirske zbornice Slovenije. Očitno ne malo.

Uredništvo Nova24TV je na Inženirsko zbornico Slovenije naslovilo vprašanje o višini dohodkov, ki jih prejemata predsednik zbornice mag. Črtomir Remec in generalna sekretarka Barbara Škraba Flis. Iz Inženirske zbornice Slovenije so zavrnili odgovor na vprašanje in se ob tem navezali na Zakon o varstvu osebnih podatkov.

“V zvezi s podatki o plači ali dohodkih, ki se izplačujejo zaposlenim in funkcionarjem, ZVOP-1 v 6. členu tudi določa, da je osebni podatek katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, ne glede na obliko, v kateri je izražen. Posameznik je pa določena ali določljiva fizična oseba, na katero se nanaša osebni podatek; fizična oseba je določljiva, če se jo lahko neposredno ali posredno identificira, predvsem s sklicevanjem na identifikacijsko številko ali na enega ali več dejavnikov, ki so značilni za njeno fizično, fiziološko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto, pri čemer način identifikacije ne povzroča velikih stroškov, nesorazmerno velikega napora ali ne zahteva veliko časa.” Ob tem so zapisali tudi izjemo, na podlagi katere lahko organ prosilcu zavrne dostop do zahtevane informacije, če se zahteva nanaša na osebni podatek, katerega razkritje bi pomenilo kršitev varstva osebnih podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Očitno je, da Remec višino svoje plače, o kateri torej lahko le ugibamo, skriva za pretvezo, da gre za varstvo osebnih podatkov, čeprav ga plačujemo vsi slovenski davkoplačevalci. In ob tem lahko upravičeno predvidevamo, da mora biti ta še kako visoka – preveč, da bi to lahko izvedeli Slovenci!

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine