12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Direktor Sove spreminja izjave, režimski mediji pa so očitno vse bolj obupani, saj vse težje zagovarjajo z aferami obremenjenega Marjana Šarca

Še pred tednom dni je direktor Sove Rajko Kozmelj priznal, da je šlo v primeru zaposlitve lepe N. H., prijateljice premierja Marjana Šarca, za novo ustvarjeno delovno mesto in, da ni bila izbrana preko razpisa, tako kot ostali v tej agenciji. Vse več indicev nakazuje na to, da je Šarec osebno vpleten v zadevo, v kar je prepričanost izrazila tudi večina vprašanih v nedavni javnomnenjski raziskavi, Sova pa glede tega Knovsu noče izročiti dokumentacije, katere vsebina bi lahko rezultirala v ustavni obtožbi Šarca in padcu vlade.

Takšnemu delovanju režimskih medijev smo bili priča tudi v primeru afere zaradi pritiskov generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za imenovanje neuspešno recikliranega evroposlanca Igorja Šoltesa na direktorski položaj v Uradnem listu, ki je zdaj potihnila, Šoltes pa si po vsej verjetnosti obeta veleposlaniško mesto v Beogradu. Glavni razlog za vse skupaj je vse večja obupanost režima pri preprečitvi možnosti, da bi oblast prevzela Slovenska demokratska stranka, prepričljiva zmagovalka na volitvah, kar je nedavno razkril kar poslanec Socialnih demokratov Matjaž Han.

Režimski mediji so očitno vse bolj obupani pri svojem branjenju premierja Marjana Šarca, ki se je tokrat znašel v aferi glede zaposlitve svoje prijateljice, lepe N. H. v Slovenski obveščevalno varnostni agenciji. Tako je direktor Sove Rajko Kozmelj za pajdaško kapitalistični POP TV prejšnjo sredo priznal, da N. H. za zaposlitev v Sovi ni bila izbrana preko razpisa tako kot ostalih nekaj sto, ki so bili povabljeni na testiranje, in da pravzaprav njeno delovno mesto prej ni obstajalo. No, ta teden je popolnoma spremenil svojo zgodbo in zdaj trdi, da je “to še ena izmed nedobronamernih namigovanj in poskusov diskreditacije”. Ob tem je novinar Bojan Požar opozoril, da morajo direktorji obveščevalnih služb poklicno lagati, a naši režimski mediji jim verjamejo na besedo, namesto, da bi opravili svoje delo in preverili njihove navedbe.

Afera z imenovanjem N. H. bi lahko rezultirala v ustavni obtožbi Šarca in padcu vlade
Šarec sicer še kar vztraja, da N. H. že dolgo ni videl in da gre zgolj za znanko, a prav to, kako hitro se je zavrtelo kolesje države, da so ji priskrbeli zaposlitev v Sovi nakazuje na to, da je zgodba drugačna. Obstajajo namreč sumi, da je direktorju Sove zaposlitev N. H. ukazal sam Šarec oziroma njegov svetovalec za varnost Damir Črnčec, saj je pred tem članom Knovsa zagotovil, da bodo dokumentacijo izročili, a je Sova nato zavrnila predajo dokumentacije Knovsu. Če se bo dokazalo, da gre pri izogibanju parlamentarnemu nadzoru za ukaz iz vladnih soban, bo imelo to hude politične posledice, ki bi lahko pomenile tudi padec vlade in ustavno obtožbo zoper Šarca. Kako obupan je Šarec priča tudi to, da se je nedavno njegov varnostnik fizično spravil na novinarko Nova24TV Marjanco Scheicher in ji tako preprečil, da bi opravila svoje delo.

Gre za eno najbolj občutljivih področij delovanja države, a kot kaže Sova služi režimu zgolj kot sredstvo za nadziranje opozicije. Kot je izkazala tudi anketa, ki jo je za spletni portal Nova24TV izvedla agencija Parsifal, večina vprašanih meni, da je Šarec vpleten v zadevo.

Šarcu so mediji slepo verjeli, da je njegov oproda Kralj na lastno pest pritiskal za nastavitev Šoltesa kot direktorja v Uradnem listu
Še danes prav tako vsi režimski mediji od prvega do zadnjega Šarcu verjamejo na besedo, da ni vedel za pritiske generalnega sekretarja svoje stranke LMŠ Braneta Kralja za nastavitev neuspešno recikliranega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na direktorsko mesto v državnem podjetju Uradni list, kjer si je obetal med 5 in 6 tisoč evri bruto plače. Te pritiske je izpostavila prva nadzornica tega podjetja Irena Prijović, kot prvi pa jih je izpostavil prav Požar. Dejstvo je, da je praktično nemogoče, da je Kralj, ki je mimogrede prej delal kot hišnik v vrtcu Antona Medveda v Kamniku, deloval na lastno pest, a propagandističnim medijem se to ni zdelo nič čudnega. Po razkritju takšne afere v normalni državi, si predsednik vlade ne bi upal niti pomisliti na to, da bi zanikal svojo vpletenost v zadevo, pri nas pa je vse skupaj potihnilo in že so se pojavili indici, da bo Miro Cerar Šoltesa imenoval na mesto veleposlanika v Beogradu iz t. i. politične kvote. Spomnimo, tudi nekdanji evropski poslanec Liberalne demokracije Slovenije Jelko Kacin je bil po svojem političnem propadu imenovan za veleposlanika Slovenije pri zvezi NATO, prav tako iz politične kvote, kar je takrat zelo razjezilo profesionalne diplomate.

Glavni razlog za sprenevedanje režimskih medijev o Šarčevi vpletenosti v afere je to, da Janša ne pride na oblast
Ključni razlog pri takšnem očitnem sprenevedanju režimskih medijev o Šarčevi vpletenosti v afere, ki se v zadnjih tednih vrstijo ena za drugo, pa je zgolj preprečitev tega, da bi na oblast prišla Slovenska demokratska stranka s predsednikom Janezom Janšo, ki je sicer prepričljivo zmagala na zadnjih parlamentarnih volitvah. Takšno delovanje je javno in na glas nedavno razkril kar poslanec Socialnih demokratov v oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenije: “Mi bomo morali v tej državi nehat’, da bomo sestavili levo-sredinsko vlado samo zato, da ne bo Janša. Mi sestavljamo levo-sredinsko vlado zato, ker lahko delamo dobro za ljudi. In se mi zdi, da smo vsi preveč skoncentrirani samo na to, da ne bo prišel Janša na oblast.” O tem, da pod levo-sredinskimi vladami praviloma življenjska raven prebivalcev pada v primerjavi z desno-sredinskimi vladami, kdaj drugič, evidentno pa je, da režimu zmanjkuje čudežnih dečkov, s katerimi bi Slovence prepričali, da je levica najboljša opcija, če samo pogledamo, kako so Cerarja “pokurili” v zgolj štirih letih, preden je njegova stranka SMC popolnoma propadla, Šarec pa je sestavil vlado kljub očitnemu porazu na parlamentarnih volitvah…

MORDA VAS ŠE ZANIMA:

Srce parajoča zgodba brezdomca Mihe: Mama je spregledala, da ma njen novi ljubimec raje my ass kot njen. Za svoj 15. rojstni sem ga razbiu ko piksno. In se me je odpovedala.

(VIDEO) Šokanten policijski posnetek aretacije dveh žensk, ki sta prek meje skušali v prtljažniku audija pretihotapiti dva črnska ilegalna migranta

Napeto v Židanovi SD: radikalec Brglez tik pred izključitvijo iz stranke, rešuje ga profesorski kolega iz FDV Udovič

Zadnje novice

Sorodne vsebine