10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Direktor kriminalistične policije si bo polnil denarnico

Direktor Uprave kriminalistične policije Branko Japelj se je prijavil in kar sam imenoval za posel v Beogradu, ki mu bo prinesel odličen zaslužek, poročajo viri portala Škandal24.

Policisti opozarjajo na šibko varnostno politiko države in dejstvo, da bo istočasno na projektu delal tudi predstavnik kriminalistične policije Slavko Koroš. Japljev motiv, tako naši viri, je v denarju, saj naj bi mu projekt, ki bo trajal dlje časa, prinesel odličen postranski zaslužek. Za dan predavanj naj bi služil po več sto evrov, ker bo projekt trajal dlje časa, pa naj bi Japelj v žep pospravil celo okoli sto tisočakov. 

Japelj je sicer kriminalist, ki je vodil preiskavo zoper nekdanjega poslanca Andreja Magajno. Magajna je bil obtožbe posesti pornografskega materiala na sodišču oproščen, policija pa je celo izgubila zasežene diske in vse forenzične kopije. Magajna je v Odmevih zatrdil, da je že nekaj dni pred preiskavo dobil prijateljsko opozorilo, da se bo nekaj dogajalo. Prepričan je, da je šlo za politično motivirano gonjo.

Sodeloval je tudi v preiskavi t.i. afere bulmastifi, ko so psi na Oranžovi raztrgali svojega lastnika Sašo Baričeviča. Na podlagi izsledkov preiskave dogajanja na Oražnovi ulici in mnenj strokovnih inštitucij utemeljenega suma, da so bili psi Saše Baričevića spolno zlorabljeni, ni mogoče ne potrditi ne zavreči, je leta 2010 na novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije pri PU Ljubljana Branko Japelj.

Kakšna vprašanja so novinarji Škandala24 poslali Japlju, si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine