23.9 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Diplomat Peter Golob: Karl Erjavec je pred odhodom s funkcije MZZ klientelistično imenoval Uroša Vajgla, sina evropskega poslanca Iva Vajgla, na vodstveno mesto v MZZ

Karl Erjavec se poslavlja od položaja ministra za zunanje zadeve, kamor naj bi prišel predsednik SMC Miro Cerar. Še prej pa je očitno poskrbel za »svoje«.

»Karl Erjavec je pred odhodom s funkcije MZZ še klientelistično imenoval Uroša Vajgla, sina evropskega poslanca Desus Iva Vajgla, na vodstveno mesto v MZZ. Netransparentno, brez odločanja na Kadrovski komisiji MZZ in brez sodelovanja sindikata, kot mu nalagata 16. in 17. čl. KPND,« je na svojem Twitter profilu zapisal Peter Golob.

In Peter Golob ni kdor koli. JE slovenski pravnik in diplomat ter znani slovenski žvižgač. Leta 2001 je kot vicekonzul na Veleposlaništvu RS v Zagrebu prijavil nekatere nezakonitosti v vizumskem poslovanju MZZ in zato ostal brez službe, leta 2015 pa je kot izvršilnega odbora Sindikata slovenskih diplomatov (SSD) in sindikalni zaupnik razkril nepravilnosti in klientelizem na zunanjem ministrstvu, zato ga je predsednik politične stranke DeSUS Karl Erjavec z ministrico iste stranke Ireno Majcen prisilno premestil na Ministrstvo RS za okolje in prostor.

Golob je uporabil pravna sredstva in po pravnomočno dobljenem sodnem sporu ga je moral Karl Erjavec 30. marca 2017 ponovno sprejeti v službo na zunanje ministrstvo, kjer trenutno pokriva Kitajsko, Severno Korejo, Mongolijo in Tajvan. Ministra stranke DeSUS Karl Erjavec in Irena Majcen, kljub njuni sodno ugotovljeni nezakonitosti in s tem subjektivni odgovornosti, nista odstopila z ministrskih funkcij.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine