10 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

DeSUS se sesuva sama vase: po Erjavcu jo je zapustil tudi Tomaž Gantar

Piše: G. B.

Nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar naj bi zapustil DeSUS, sporočajo naši viri. Informacija je za zdaj še neuradna, a glede na zadnje dogajanje v stranki bi bila lahko resnična.

Kot je znano, je pred kratkim dosedanji predsednik stranke Karl Erjavec – po tistem, ko je pogorel kot kandidat za mandatarja in dobil dobro plačano službo v Iskratelu – naznanil, da odstopa s položaja predsednika in izstopa tudi iz stranke. Po decembru, ko je znova prevzel vodenje stranke, je DeSUS izstopila iz koalicije, kot minister za zdravje pa je odstopil Tomaž Gantar. Po poročanju Požareporta naj bi Gantar računal na funkcijo generalnega konzula v Trstu, članstvo v sedaj opozicijski DeSUS pa bi mu, kot trdijo naši viri, lahko samo škodilo.

DeSUS je sicer sporočila, da podpira interpelacijo proti ministru za kulturo Vasku Simonitiju, poslanec stranke Jurij Lep pa se zadnje čase pogovarja z dvema poslancema SMC o ustanovitvi nove poslanske skupine, čeprav menda vsi trije prav tako podpirajo interpelacijo.

Informacija, da je Gantar izstopil, je bila kasneje potrjena. Odločitev je namreč sporočil na današnjem izvršnem odboru stranke. Kot je pojasnil za STA, je čakal na predlog, kako naj bi konsolidacija stranke potekala, glede na slišano pa se je odločil, da je enostavno dovolj.

Gantar je pojasnil, da odločitev po desetih letih v DeSUS ni bila lahka in v nobenem primeru ne bi želel škodovati stranki. A je po dogajanju v zadnjem času kljub vsemu pričakoval kakšne odločne poteze, da bi se zadeve postavile na mesto. Dogajanje v zadnjem času ga je preveč zaposlovalo in nima več prave volje ali pa energije, da bi deloval na podoben način kot doslej. Zato se je odločil, da gre, je še povedal Gantar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine