10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

“Depolitizirano” vodstvo RTVS najprej nad drugi program nacionalne televizije, odzvali so se novinarji

Piše: G. B. 

Očitno bo “depolitizirano” vodstvo RTV Slovenija najprej klestilo tiste segmente RTV, ki so nastali v času prejšnjega vodstva RTVS. Očitno je vmes tudi informativno uredništvo drugega programa TVS. 

Uredništvo omenjenega programa se je tudi odzvalo na to namero z izjavo za javnost. Kot so sporočili, naj bi Zvezdan Martič z ekipo ukinil dnevnoinformativni oddaji Panorama in Magnet, pa tudi nekaj drugih oddaj, skupaj sedem.

“Sporočamo vam, da v uredništvu nasprotujemo ukinitvam in napovedim o odpuščanju naših honorarnih sodelavcev. Med tem, ko vodstvo RTV Slovenija z novim programsko produkcijskim načrtom 2024 načrtuje zaposlitve novih honorarnih sodelavcev verjamemo, da ni upravičenih razlogov, da bi naši honorarni sodelavci po 1. januarju 2024 ostali brez pogodb. Opozarjamo, da brez kakršnih koli informacij naši sodelavci ostajajo v negotovosti. Ne vedo ali bodo res izgubili službe, ne vedo ali jim bodo podaljšali pogodbe, v negotovosti so tudi njihove družine,” so zapisali člani omenjenega uredništva.

Ob tem dodajajo, da nasprotujejo tudi radikalnemu krčenju športnega in kulturnega programa in sodelavcem izražamo podporo. “Strinjamo se z njihovimi opozorili, da je TV Slovenija največja kulturna institucija v državi in kot takšni smo gledalcem dolžni zagotavljati ukinjene vsebine, ne zgolj pristajati na zniževanje standardov slovenske javne televizije. Predlog sprememb pomeni škodo ne le za javno televizijo, temveč za ves slovenski družbeni prostor. Zato apel vodstvu Televizije Slovenija, da ohrani informativne oddaje na TV SLO2, kulturne in športne oddaje in se odpove odpuščanju honorarnih sodelavcev, ki sodelujejo pri nastajanju oddaj. Vodstvo RTV in novinarske sindikate pozivamo naj Vlado pozovejo, da zagotovi potrebna finančna sredstva za normalno delovanje RTV Slovenija.”

Kot je znano, je pred kratkim uredništvo zapustila tudi Andreja Gregorič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine