7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

»Dekretna« dodelitev migrantskih centrov dvema obmejnima občinama

Piše: Vančo K. Tegov

V četrtek je vlada sklenila, da se za potrebe nastanitve prosilcev za mednarodno zaščito organizirata izpostavi azilnega doma na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. Ob tem pa je očitno o tem “pozabila” obvestiti občino in njene prebivalce.

Tako kot to počne velikokrat. To je to. In tako bo. Se sliši in bere. Preprosto. Absolutistično. Premierjevo. Načrtna »palestinizacija« in demografska devastacija države. Kako dolgo bo vse to tolerirano? Na katerem področju bo še posegel in še naprej uničeval in izničeval doseženo?

Kako je bila sprejeta vladna »nagrada« s strani občin?

V občinah, kjer se bi naj to zgodilo, so neprijetno  presenečeni. Občina Središče ob Dravi je resnično slikovita občina, vpeta med gričevnate Slovenske Gorice na severu in reko Dravo na jugu. Kako naj bi torej v tako občino, ki veliko vlaga v slovensko tradicijo in kulturo in kjer so doma predvsem verni ljudje, ki predvsem ob nedeljah redno obiskujejo mašo v cerkvi Sv. Duha, vpeljali še ilegalne migrante, z drugačno kulturo, drugačno vero in drugačnimi običaji? Nikakor. Kmalu in nenadzorovano, v imenu nekih pravic, ki jih določa nekdo, ki ni vložil niti sekunde svojega časa, volje in še česa v ohranjanje podeželja in tradicije, bodo onečedili in kazili in iznakazili to podobo. Onesnaževanje bo tudi mentalno, vedenjsko, kulturno (v kolikor je kaj kulture pri teh bodočih tujcih).

Se komu v Golobovi vladi se zadnje čase meša? Vse kaže na to. Predvsem gre za odločitve zoper lastni narod. Podporniki in zagovorniki  ilegalnih migrantov in teroristov so v Ljubljani, vsiljujejo jih pa drugim. Prvi med temi je Robert Golob, prvi avtentični bedak, kot ga je skoraj »ljubkovalno« poimenoval nekdanji minister dr.  Vasko Simoniti, ki sliši na ime “predsednik vlade”. Če je to vlada,  jaz sem klada, bi rekel nekdo (vtc).

migranti
Migranti (foto: EPA)

Kaj pravijo na občini v Brežicah?

“Nimamo nobenih informacij, ne dobimo nobenega sklepa. Zaenkrat je zahteva za izredno sejo, ki jo bomo imeli v torek. Izredno sejo bosta imeli tudi dve krajevni skupnosti (Velika Dolina in Obrežje), kakšne sklepe bodo sprejeli, bomo pa videli v ponedeljek in torek.” Vse informacije, ki jih je o zadevi prejel, jih je prejel po seji vlade – klic direktorice Urada za migracije, ki ga je o tem obvestila. Pa še to skopo.  “Upam pa, da slovenska vlada, na slovenskem ozemlju še vlada. Če nima nobenega vpliva, potem res ne vem, ali je Slovenija še država,” še dodaja župan Ivan Molan.

Na Brežiškem imajo nemalo negativnih posledic iz leta 2015, ko je bil prvi val in »masaker« nad vsem zelenim, normalnim in  urejenim okoljem, ko so kot kobilice poglodali, polomili, posrali, zamazali in pokradli vse kar jim je prišlo nasproti.

Ali kdo zaveda morebitnih posledic, zase in za prizadete občine?

Občani so skrajno nezadovoljni  pred vsem tem. Nezadovoljstvo lahko preraste v gnev, naprej so samo eskalacije ki prinesejo vse drugo kot pa kaj dobrega.

Ali se tisti, ki tako lahko odločajo o drugih  za trenutek vprašajo o svojih napačnih ravnanjih. Ali so dolžni upoštevati svoje državljane ali pa morda samo mnenje podpornika vseh svetovnih prekucij Sorosa kot glavnega mecena plitvih in neumnih feminiziranih politikov, ki so odvisni od njegovega denarja?

Azilni domovi, kot je že znano, prinašajo povsem novo situacijo. Naenkrat  bodo imeli azilanti enake pravice kot vsi državljani – se lahko prosto gibljejo, otroci morajo v šolo, zagotovljeno imajo zdravstveno oskrbo, od države prejmejo celo denar, da lahko gredo v trgovino, gostilno itd. S svojo fizično prisotnostjo in gibanjem v trumah v prostem času, bodo izrivali domačine, zmanjševali in ogrožali bodo nujni življenjski prostor. Ne sme priti do tega, takrat pokrovka  že gor skače.

Ko bo zelo napeto in ko bodo nezadovoljni državljani potrkali na vrata »prvega bedaka« v državi, njega ne bo blizu. Vlada in vsi tisti ki temu prikimavajo bodo imeli polne gate mehke mase in premalo ali nič samozavesti. Takrat bo prepozno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine