14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Davor Božič za Demokracijo: Najbrž je bilo tudi za predsednika vlade posebno doživetje, ko je prepoznal in začutil v glasbi in sliki to, o čemer je tudi sam pisal

»Sam nisem navzoč na Twitterju, sem pa izvedel za premierjevo objavo in sem je bil zelo vesel ter mi veliko pomeni. Noricum poznam. Najbrž je bilo tudi za predsednika vlade posebno doživetje, ko je prepoznal in začutil v glasbi in sliki to, o čemer je tudi sam pisal,« nam je v pogovoru zaupal Davor Božič.

 

DEMOKRACIJA: Gospod Božič, česa se moramo spominjati ljudje? Tako namreč pojeta z Leejem Harrisom v videospotu z naslovom All Who Walk The Earth (Vsi, ki hodijo po Zemlji).

BOŽIČ: Besedilo pesmi govori, da se spomnimo radosti, sočutja, čarobnosti, navdušenja, prijaznosti, ljubezni. Morda je zanimivo, da je pesem nastajala prav tisti teden, ko se je svet ob izbruhu novega koronavirusa prvič ustavil. Poklical sem prijatelje z vsega sveta, jih prosil, da mi govorjeno besedilo pesmi prevedejo v svoj jezik, se posnamejo na telefon in mi pošljejo posnetek. Tako je nastal del pesmi, v kateri Leejeve besede odmevajo v 14 jezikih, tudi v slovenskem.

DEMOKRACIJA: Omenjeno skladbo je opazil tudi premier Janez Janša in ob videospotu zapisal: »Mojstrovina iz gorskega srca #Slovenija #Noricum za vse na planetu.« Kje točno ste ga posneli in zakaj? Ste vedeli za Noricum?

BOŽIČ: Sam nisem navzoč na Twitterju, sem pa izvedel za premierjevo objavo in sem je bil zelo vesel ter mi veliko pomeni. Noricum poznam. Najbrž je bilo tudi za predsednika vlade posebno doživetje, ko je prepoznal in začutil v glasbi in sliki to, o čemer je tudi sam pisal.

Videospot smo snemali na Mangartu, delu Soške doline pri Bovcu in ob Rabeljskem jezeru v Italiji. To je res lepa in čarobna pokrajina, čista, prvinska. Tudi videospot za pesem Inside Love (V ljubezni, op. p.) smo posneli v gozdovih Jelovice in Pokljuke ter na Nanosu. Naša narava je res prelepa in prav pristoji najini glasbi.

(Celoten intervju si preberite v novi številki revije Demokracija.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine