7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Danes zadnjič oddaja Politično s Tanjo Gobec, prihaja nova oddaja Igorja Pirkoviča in na “dvojki” nov informativni program z mlajšimi, objektivnimi novinarji

Piše: T. F. (Nova24tv)

V levih krogih danes na veliko poudarjajo, da bo na TV Slovenija nocoj še zadnjič na sporedu oddaja Politično z voditeljico Tanjo Gobec, ki se ukinja skladno z novim programsko-produkcijskim načrtom RTV, ki ga je programski svet sprejel že konec preteklega leta. Politično je bila ob Studio Cityju ena izmed bolj enostranskih, neuravnoteženih oddaj na javni radioteleviziji, saj voditeljica ni skrivala svoje leve politične usmerjenosti, takšni pa so bili povečinoma tudi gosti, čeprav se je občasno trudila oddajo uravnotežiti tudi s sogovorniki z desne. Namesto Gobčeve bo prihodnjo nedeljo na prvem programu na sporedu Slovenska kronika, na drugem programu pa se začenja nova oddaja Arena, ki jo bo vodil Igor Pirkovič, sicer dosedanji voditelj oddaje Odkrito na RTV3, ki so jo prav tako ukinili.

Da je cilj novega vodstva javne radioteleviziji predvsem uravnotežiti informativni program, del katerega so nekateri izmed najbolj izpostavljenih novinarskih levičarskih aktivistov ta hip v Sloveniji, je znano že nekaj časa. Ker se direktor RTV Slovenija Valentin Areh zaradi toge zakonodaje takšnih neprofesionalcev na “enki” niti ne more znebiti, mu ni preostalo drugega, kot da poskuša na drugem programu lansirati povsem novo informativno oddajo s povsem novo novinarsko ekipo, ki jo bodo sestavljali večinoma politično nevtralni in pri svojem delu neobremenjeni novinarji.

RTV Slovenija (Foto: STA)

Priložnost končno dobiva mlajša, ideološko neobremenjena novinarska ekipa
Takšna sta mlada voditelja Nejc Krevs in Andreja Gregorič, ki bosta del te ekipe, pridružila pa se jima bosta tudi David Urankar in Karin Sabadin. Informativni program na drugem kanalu bo na sporedu vsak delovnik od ponedeljka do petka. Oddaja Arena, ki jo bo ob nedeljah vodil Igor Pirkovič, pa naj bi bila podobna Mojemu mnenju, ki sta ga vodili Mojca Pašek Šetinc in Vida Petrovčič. Novo vodstvo televizije oddajo že oglašuje na malih ekranih.

Novinar RTV Nejc Krevs (Foto: Facebook)
Voditelj oddaje Igor Pirkovič (Foto: posnetek zaslona)

Odlazkova smetarska revija Reporter se sicer iz novih načrtov vodstva RTV norčuje; novinar Igor Kršinar se je namreč v svojem članku spraševal, kako bo dvourna oddaja sploh funkcionirala, saj da že zdaj primanjkuje snemalcev, montažerjev in denarja. Kot da ne govorimo o javni RTV, ki ima 2200 zaposlenih in letno dobi prek 100 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja.

V zadnji oddaji Politično s Tanjo Gobec, ki je imela na RTV po svojem neslavnem umiku iz Odmevov, ki jih je pred leti vodila pod vplivom alkohola, cel teden časa, da je sestavila 10 minut pogovora, bosta gosta sicer dva evropska poslanca, ki pihata v isti rog: Ljudmila Novak in Klemen Grošelj. Še en dokaz več, da oddaja ni bila prispevek k uravnoteženosti javne radiotelevizije, ki jo plačujejo tako levi kot desni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine