14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Danes tudi uradno začenja z delovanjem portal Blagovest.si

Piše: C. R.

Med ponudbo na spletu, ki jo omogoča podjetje Nova obzorja, d. o. o., izdajatelj Demokracije, se je zadnje čase znašel tudi spletni portal Blagovest.si, ki po dvotedenskem poskusnem delovanju danes tudi uradno začenja z delovanjem.

Gre za informativni spletni časopis, ki objavlja prispevke s področja krščanske duhovnosti, Svetega pisma ter dogajanja v Cerkvi doma in po svetu. Dan uradnega začetka sicer ni naključje – naziv »blagovest« je stara slovenska beseda za evangelij (kar izvirno pomeni »vesela novica«) in jo najdemo tudi v ostalih slovanskih jezikih. Prav na 25. april pa goduje evangelist sv. Marko, danes pa je tudi četrta velikonočna nedelja, ki je po tradiciji tudi »nedelja dobrega pastirja«.

Portal Blagovest.si, ki ga ureja novinar Demokracije Gašper Blažič, ima odprt tudi profil na Twitterju in Facebooku. Bralke in bralce vabi k sodelovanju, saj želi objavljati tudi številna pričevanja o čudežnih posegih Boga, denimo o čudežnih ozdravljenjih in podobno. Vabljeni, da svoja pričevanja in zgodbe pošljete po elektronski pošti na [email protected]. Na portalu bomo objavljali številne članke o temah, ki jih drugje ni mogoče najti, ter izpostavljali osebnosti, ki jih sorodni spletni portali običajno prezrejo.

 

Sorodne vsebine