5 C
Ljubljana
torek, 27 februarja, 2024

Danes shod proti zastrupljanju pitne vode v Ljubljani; Primc: “Ne pustimo, da se bo Janković zadnji smejal!”

Piše: Nova24tv.si, C. R.

V ponedeljek, 5. februarja, ob 14.30 bo pred ljubljansko mestno hišo že 10. veliki shod za zaščito pitne vode. “Ne pustimo, da se bo Janković zadnji smejal!” je na družbenem omrežju X zapisal ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc. Na shodu bodo tokrat sodelovali tudi Anja Bah Žibert, Brane Grad in Nada Žgur.

Kljub čedalje pogostejšim opozorilom strokovnjakov z vsega sveta, da je pitna voda čedalje bolj ogrožena, Janković ob pomoči vlade nadaljuje dejavnosti, ki bodo privedle do zastrupitve pitne vode za več kot 300 tisoč ljudi v Ljubljani. Ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc opozarja, da je zadeva resna in da nikomur iz Slovenije ne sme biti vseeno, saj če se lahko ogrozi ljubljanska pitna voda, se lahko ogrozi tudi pitna voda povsod drugje.

Planet TV je pred nedavnim razkril, da je voda v Ljubljani že zastrupljena. Čeprav je Zoran Janković lagal, da to ni res, ga je občinsko podjetje vodovod kanalizacija postavilo na laž in priznalo, da je voda v ljubljanski vodarni Hrastje res zastrupljena. “Jankoviću in Golobu ne moremo zaupati. Pridite tudi iz drugih krajev Slovenije, če bosta Janković in Golob zastrupila vodo v Ljubljani, bosta to lahko naredila kjerkoli v Sloveniji,” opozarja Primc.

 

Janković z vsemi sredstvi za dosego svojega cilja
Jankoviću ni mar za ogroženost pitne vode, kot mu očitno ni mar niti, kako doseči svoj cilj. Organizator shoda namreč pojasnjuje, da se je v preteklem tednu pokazalo, da Janković za dosego svojih ciljev na veliko podkupuje. Na tiskovni konferenci 24. januarja je priznal, da je hčerki načelnice upravne enote Andreje Erjavec uredil službo prek študentskega servisa v ljubljanskem živalskem vrtu, prav Erjavčeva pa je tista, ki mora nepristransko odločati o zaščiti vode in zdravju ljudi.

Foto: STA

Da zelo izkorišča svoje zveze, dokazuje, da je oseba, ki nima nobenih strokovnih znanj in referenc s področja varstva okolja in voda, Tina Sršen, podpisala odločbo, da gradnja kanala C0 ne potrebuje presoje vplivov na okolje. “Zoranu Jankoviću je torej dovolila zastrupiti vodo za več kot 300 tisoč ljudi,” je opozoril Primc.

“Zadeva je zelo resna! Sedaj je še toliko bolj pomembno, da množično pridete na 10. veliki protest za zaščito čiste pitne vode, ki bo v ponedeljek, 5. 2., ob 14.30, pred ljubljanskim Magistratom. Dobrodošli! Se vidimo!” je povabil mestni svetnik Primc.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine