10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Danes odmeven protestni shod: Ko je dovolj, je dovolj! Rešimo Slovenijo! Za pravico, varnost in enakost pred zakonom, za gospodarsko uspešno državo in socialno uspešno družbo!

Danes, 10. oktobra 2019, popoldne bo na Prešernovem trgu v Ljubljani vseslovenski protestni shod, ki ga pripravlja Civilna iniciativa Rešimo Slovenijo. Sodelovanje in podporo protestu so napovedale številne politične stranke in civilne iniciative, med njimi SDS, SLS in NLS.

Ob 16. uri bo najprej maša v frančiškanski cerkvi oziroma cerkvi Marijinega oznanjenja, ob 17. uri pa bo sledil protest pred cerkvijo na Prešernovem trgu. Protest pod geslom Rešimo Slovenijo bo, kot so zapisali organizatorji, za pravico, varnost in enakost pred zakonom, za gospodarsko uspešno državo in socialno uspešno družbo. Seveda pa bo usmerjen tudi proti vladajoči levici in »prvorazrednim«, ki lahko počnejo, kar se jim zljubi. Pri tem bode v oči odpis 29 milijonov evrov dolgov družini Janković.

Civilne iniciative in gibanja zahtevajo: 1. enakost pred zakonom; 2. popolno ustavitev nezakonitih migracij, za kar je treba opremiti in kadrovsko okrepiti slovensko policijo in vojsko, da bodo lahko uspešno zavarovali mejo;3. zaščito ljudi na slovenskem podeželju, ki jih ogrožajo zveri; 4. ohranitev poštnih in bančnih poslovalnic ter bankomatov na podeželju in v mestnih predelih, kjer jih zapirajo; 5. zgraditev 3. razvojne osi kot absolutno prioriteto pri graditvi infrastrukture v Sloveniji; 6. preprečitev okoriščanja dobaviteljev in privilegiranih ponudnikov pri javnih naročilih, še posebej pri nabavah v zdravstvu in infrastrukturnih projektih; 7. dvig minimalne pokojnine, da se zagotovi dostojno življenje upokojencev; 8. izboljšanje stanovanjskih in zaposlitvenih možnosti za mlade in mlade družine; 9. pavšalno obdavčitev in druge administrativne razbremenitve obrtnikov, podjetnikov in kmetov; 10. prekinitev državnega financiranja tistih nevladnih organizacij, ki kršijo ustavo Republike Slovenijo oziroma podpirajo neustavno delovanje.

Hkrati civilne iniciative zahtevajo zavarovanje čiste pitne vode za prebivalce Ljubljane, ohranitev osrednje ljubljanske tržnice, zagotovitev zadostnih virov pitne vode za Slovensko Istro, zavarovanje prebivalcev Moravč in Vrhnike pred odlaganjem in predelavo nevarnih odpadkov ter zavarovanje prebivalcev Kočevja pred nasilnimi romskimi in drugimi objestneži.

M. B.

Zadnje novice

Sorodne vsebine