4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

(DAN 96 #COVID19: IZ MINUTE V MINUTO) Včeraj brez novih okužb in ena smrt bolnika s covidom-19

V ponedeljek ob 754 testiranjih na novi koronavirus brez novih okužb in ena smrt bolnika s covidom-19. Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu obravnavo predloga tretjega protikoronskega zakona, v ospredju katerega sta shema subvencioniranja skrajšanega delovnega časa ter pomoč gostinstvu in turizmu. Seja bi se lahko začela šele opolnoči.

08:00 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Nacionalni institut za javno zdravje (NIJZ), ravnatelji ter drugi predstavniki stroke bodo danes dopoldne na sestanku odločili, kdaj, če sploh, se bodo lahko v šolske klopi vrnili tudi preostali šolarji.

08:40 Po ZDA so v ponedeljek zaradi pandemije novega koronavirusa potekale zelo zadržane proslave spomina na padle vojake, v medijih pa je prevladoval prepir okrog nošenja mask, ki sta ga poosebljala predsednik ZDA Donald Trump in demokratski predsedniški kandidat Joe Biden vsak na svojih spominskih prireditvah.

11.00 V ponedeljek ob 754 testiranjih na novi koronavirus brez novih okužb in ena smrt bolnika s covidom-19.

13:30 V ponedeljek naj bi se po besedah vladnega govorca Jelka Kacina sprostilo več storitvenih in turističnih dejavnosti. Med drugim je omenil hotele ne glede na velikost, prizadevajo si za odprtje fitnesov in wellnessov, med ključnimi vprašanji pa ostaja, kaj bo z bazeni in podobnimi kompleksi. Več podrobnosti je pričakovati po četrtkovi seji vlade.

13:40 Zunanja ministra Slovenije in Italije Anže Logar in Luigi di Maio se bosta sešla še pred koncem tedna, je danes napovedal govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin na novinarski konferenci. Dodal je, da bo po njunem srečanju znanega več o morebitnih novostih v režimu prehajanja slovensko-italijanske meje z italijanske strani.

13: 45 Psiholog Kristijan Musek Lešnik si želi, da bi se vsi otroci čim prej vrnili v šole, ker je to zanje najboljše. A dokler zdravstvena stroka pravi, da ukrepi zagotavljajo zdravje, iz drugih strok ne morejo posegati na njihovo področje. Je pa po njegovih besedah treba najti zdravo ravnovesje med tveganjem okužbe in psihosocialnimi tveganji.

14:10 V Rusiji so danes zabeležili največ smrti zaradi covida-19, hkrati pa je po koronavirusni bolezni 19 tudi okrevalo največ bolnikov. V zadnjih 24 urah je umrlo še 174 bolnikov, skupno 3807. Okrevalo jih je 12.331, kar je skoraj 40 odstotkov več, kot je znašal prejšnji rekord z 20. maja.

18:50 V Italiji je v zadnjih 24 urah za covidom-19 umrlo 78 ljudi, kar je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA najmanj od konca februarja. Dan pred tem je denimo število smrtnih žrtev znašalo 92, je sporočila italijanska civilna zaščita.

21:30 Novi koronavirus se še vedno pospešeno širi v Braziliji, Peruju in Čilu, je danes sporočila Panameriška zdravstvena organizacija in glede tega izrazila zaskrbljenost.

Zadnje novice

Sorodne vsebine