-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

(DAN 9: IZ MINUTE V MINUTO) Število okuženih se je v Italiji povečalo na 1.128, smrtnih žrtev pa na 29! Prva smrtna žrtev tudi v ZDA, Trump napovedal ukrepe! (VIDEO + FOTO)

V Sloveniji še naprej ni potrjenega primera koronovirusa, čeprav so naši viri iz UKC Ljubljana poročali že o petih primerih hospitaliziranih bolnikov. Medtem ko v Sloveniji še naprej poslušamo, da za zdaj ni nobenih posebnosti, pa po svetu odpovedujejo prireditve, kot je denimo prestižni avtomobilski salon v Ženevi. O včerajšnjem dogajanju si lahko preberete TUKAJ.

22:19 Ameriški predsednik Donald Trump je na tiskovni konferenci potrdil smrtni primer zaradi najnovejšega koronavirusa in sicer žensko srednjih let, ki je umrla v Washingtonu. Oblasti skušajo zato omejiti prihode v ZDA iz Južne Koreje, Italije in drugih držav visokega tveganja. V ZDA naj bi bilo do sedaj 22 primerov okužb.

22:07 V italijanski deželi Furlanija – Julijska krajina so zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Pri osebi iz Gorice so opravili dva testa, oba sta bila pozitivna. Oseba je v karanteni doma in nima hujših zdravstvenih težav.

20:03 V Španiji so doslej zabeležili 50 primerov okužbe, virus pa se je v to državo večinoma razširil iz Italije. Velika Britanija je danes sporočila, da se je število okuženih povzpelo na 23. Iz Švedske pa poročajo o 12. primeru okužbe. Gre za prebivalca Goeteborga, ki je bil nedavno v Iranu. Na Norveškem se je skupno število okuženih po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dvignilo na 15, med temi so tudi trije zaposleni na očesni kliniki oselskega univerzitetnega kliničnega centra.

20:00 V ZDA so danes potrdili prvo smrtno žrtev novega koronavirusa, in sicer v zvezni državi Washington, so sporočile ameriške zdravstvene oblasti. Ameriški predsednik Donald Trump je na družbenem omrežju Twitter napovedal, da se bo na najnovejše dogajanje v zvezi z virusom odzval še danes na novinarski konferenci.

19:01 Število okuženih se je v Italiji povečalo na 1.128, smrtnih žrtev pa na 29. Samo damnes je bilo 239 novih okužb, 109 ljudi je v kritičnem stanju.

16:42 Iz evropskih držav tudi danes poročajo o novih primerih okužb z novim koronavirusom. Med njimi so štirje otroci na zahodu Nemčije ter zdravstveni delavec na Danskem. Žarišče novega virusa v Evropi je severna Italija, kjer bodo šole prihodnji teden marsikje ostale zaprte, v Furlaniji – Julijski krajini pa jih bodo znova odprli.

15:52 Vodstvo elitne italijanske nogometne lige je zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom preložilo pet tekem, ki bi morale biti na sporedu ta konec tedna, vključno z derbijem vrha serie A med Juventusom in milanskim Interjem, katerega član je tudi nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović. Tekma bo tako kot druge preložene 13. maja.

15:49 UKC Maribor sporoča, da je pripravljen na sprejem bolnikov s koronavirosom. Več TUKAJ.

15:24 Zadnja dva slovenska potnika z ladje za križarjenje Diamond Princess sta danes dopoldne prispela v domovino, je povedala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek. Potnika, ki sta bila na zadnjih testiranjih za novi koronavirus negativna, se počutita dobro, med bivanjem v bolnišnici na Japonskem pa nista huje zbolela.

13:18 V Južni Koreji so zabeležili največji porast v številu okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. V petek so potrdili 594 novih primerov, danes še 219, poročajo tuje tiskovne agencije. Skupno se je tako v tej državi z novim koronavirusom po podatkih tamkajšnjih oblasti okužilo 3150 ljudi, umrlo jih je 17.

13:17 Karantena, ki so jo za potnike in člane posadke na krovu križarke Diamond Princess v Jokohami uvedle japonske oblasti, je po ugotovitvah raziskovalcev povzročila številne dodatne okužbe z novim koronavirusom, ki bi se jim sicer dalo izogniti. Da uvedba karantene ni bila idealna, je priznal tudi japonski strokovnjak, ki svetuje vladi.

13:16 V Sloveniji so doslej opravili 183 testov na novi koronavirus. Danes do 12. ure so bili vsi negativni, je zapisano na spletnih straneh vlade. Na ministrstvu za zdravje bodo medtem na današnji novinarski konferenci predstavili podrobnosti ob vrnitvi dveh slovenskih državljanov, ki sta bila zaradi okužbe s koronavirusom v bolnišnici na Japonskem, poroča STA.

11:21 O novem koronavirusu obširno pišemo tudi v novi številki tiskane Demokracije. Več TUKAJ.

09:55 Potem ko so organizatorji kolesarske dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih zaradi okužbe s koronavirusom v hotelu, kjer so bile nastanjene ekipe, pred dvema dnevoma odpovedali dirko dve etapi pred koncem, je tamkajšnje ministrstvo za zdravje sporočilo, da je 167 oseb, ki so bile v karanteni, zdravih.

08:55 V Južni Koreji so zabeležili največji porast v številu okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. V petek so potrdili 594 novih primerov, poročajo tuje tiskovne agencije. Skupno se je tako v tej državi z novim koronavirusom po podatkih tamkajšnjih oblasti okužilo 2931 ljudi, umrlo jih je 17.

08:48 V Italiji, ki je največje žarišče v Evropi in tretje na svetu, je okuženih 889 oseb, 21 jih je do zdaj umrlo, 64 jih je v kritičnem stanju.

08:11 Koronavirus nagaja tudi muslimanskim romanjem v Meko. Več TUKAJ.

07:50 Odziv ministra za zdravje Aleša Šabedra in odzivi nanj. Več TUKAJ.

07:30 Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje sklenili večinoma v rdečem, in sicer z najhujšimi izgubami od oktobra 2008, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Vlagatelji so nezaupljivi zaradi širjenja novega koronavirusa po svetu, je včeraj poročala STA.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine