-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

(DAN 6: IZ MINUTE V MINUTO) V Italiji že 458 oseb okuženih s koronavirusom! (FOTO + VIDEO)

V Italiji se je število okuženih s koronavirusom povzpelo na 458. Zahodna soseda je tako postala tretja država na svetu z največ okuženimi osebami. 12 bolnikov je že umrlo. Dramatično dogajanje pri zahodnih sosedih tudi danes spremljamo IZ MINUTE V MINUTO, včerajšnje dogajanje si lahko preberete TUKAJ.

21:59 V Italiji že 458 oseb okuženih s koronavirusom (od tega v Lombardiji 305 in Benečiji 87), 35 jih je v kritičnem stanju. Samo danes odkrili 135 novih primerov.

21:42 Vodilni predstavniki Mestne občine Nova Gorica so se danes sestali s stroko zaradi klicev organizatorjev javnih prireditev in občanov glede novega koronavirusa. Po sestanku so pozvali k upoštevanju priporočil za samozaščitno ravnanje tudi na javnih prireditvah, občanom pa so na voljo tri nove telefonske številke za zdravstvene informacije.

21:00 V Italiji je okužena že 401 oseba.

19:43 Razširjeni strokovni svet Zdravstvenega doma Izola je na današnjem kriznem sestanku sprejel ukrepe pri soočanju z novim koronavirusom. Določili so prostor za izolacijo za odvzem brisa pri sumu na okužbo ter zagotovili ustrezno zaščitno opremo. Na telefonu bodo dosegljivi v celotnem času delovanja ambulant, so sporočili iz zdravstvenega doma.

19:33 V domovih za starejše se preventivno izvajajo vsi standardni ukrepi, sprejeti pri virusnih in drugih podobnih obolenjih. Še posebej je poudarek na higieni rok, kašlja in prostorov. K previdnosti pozivajo tudi obiskovalce.

19:06  Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so danes vrtcem, osnovnim šolam, osnovnim šolam s prilagojenim programom, zavodom za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter glasbenim šolam poslali okrožnico z dodatnimi priporočili glede preventivnega ravnanja zaradi koronavirusa, so sporočili z ministrstva.

18:54 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS) poslalo priporočila za ravnanje v športu ob pojavu koronavirusa. Pri tem priporoča skrajno previdnost, med drugim celo začasno zaustavitev vseh tekmovanj na državni ravni, so sporočili z OKS. Na ministrstvu so naknadno poudarili, da je prišlo do pomote.

18:53 Manj kot 150 dni do 32. olimpijskih iger v Tokiu so oči športne javnosti že dodobra uprte na Japonsko, predvsem v luči izbruha koronavirusa in morebitnih posledic v povezavi z njim. Na Japonskem so sicer po maratonu, ki bi moral biti 1. marca, odpovedali tudi vse nogometne tekme do 15. marca.

18:52 V Sloveniji še ni potrjene okužbe z novim koronavirusom, je na popoldanski novinarski konferenci ministrstva za zdravje dejala državna sekretarka na ministrstvu Simona Repar Bornšek. So pa vladi danes po njenih besedah že predlagali sprostitev blagovnih rezerv.

18:45 V Severni Makedoniji so danes potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Minister za zdravje Venko Filipče je na novinarski konferenci sporočil, da je z virusom okužena 50-letna ženska, ki se je nedavno vrnila iz Italije. Na Hrvaškem so danes potrdili še tretji primer okužbe z novim koronavirusom. Pred tem so so dopoldne potrdili, da je kot druga okužena oseba brat 26-letnika, ki je bil v torek zabeležen kot prvi primer okužbe v sosednji državi. Hkrati je bilo na Hrvaškem doslej več kot 85 negativnih izidov laboratorijskih preiskav na okužbo z novim virusom.

17:35 V Španiji so po zadnjih podatkih tamkajšnjih oblasti zabeležili 12 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega deset od ponedeljka. Dva človeka, pri katerih so okužbo odkrili v začetku meseca, sta medtem že zapustila bolnišnico.

17:30 V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so že v ponedeljek prepovedali vse obiske, do nadaljnjega pa je prepovedano tudi parkiranje znotraj kompleksa. Še vedno poudarjajo, da zaenkrat nimajo dokazanega primera okužbe z novim koronavirusom in da so vsi sprejeti ukrepi preventivne narave.

15:55 Predstavniki ministrstva za zdravje bodo danes po končanem srečanju Koordinacijske skupine za nalezljive bolezni ob 16.30 v veliki sejni sobi ministrstva na Štefanovi 5 dali izjavo za medije glede aktualnih dogodkov v zvezi z novim koronavirusom, so sporočili z ministrstva za zdravje.

14:58 Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek-Travnik pravi, da je zdravnike zaradi novega koronavirusa strah, ker ni na voljo dovolj zaščitne opreme in tudi ne jasnih navodil, kam z bolniki, ki imajo sum okužbe s tem virusom. “Zadeve so neurejene, ponekod kaotične,” je dejala v današnji izjavi za medije.

14:17 Morebitne bolnike z novim koronavirusom z območja Gorenjske bodo sprejemali na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik. “Klinika je povsem pripravljena na sprejem morebitnih okuženih ali bolnikov,” je za STA zagotovila predstavnica za odnose z javnostmi na Kliniki Golnik Jana Bogdanovski. Medtem pa je Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj zaradi preprečevanja in obvladovanja širjenja koronavirusa do preklica prepovedala obiske na vseh oddelkih bolnišnice.

14:16 Potem, ko so na Tirolskem v Avstriji v torek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri dveh osebah, so pristojne oblasti odredile dvotedensko karanteno za 12 ljudi. Okužbo so potrdili pri 24-letni Italijanki, ki je receptorka v enem od hotelov v Innsbrucku, in njenem prijatelju. Skupno so na okužbo z virusom v hotelu testirali 62 oseb.

13:53 Dunajska učiteljica, zaradi katerih so evakulirali učence iz šole, na testiranju negativna.

13:51 Iz UKC Ljubljana predstavnik za stike z javnostjo Jure Brankovič odgovoril, da podatek o hospitaliziranem bolniku s koronavirusom ne drži.

13:34 Po navedbah virov iz UKC Ljubljana (Infekcijska klinika) hospitalizirana ena oseba s potrjenim koronavirusom.

13:28 Število novih primerov koronavirusa na dan zunaj Kitajske je preseglo število tovrstnih primerov na Kitajskem, ki je žarišče bolezni, je danes sporočila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

13:21 Splošna bolnišnica Slovenj Gradec zaradi preprečevanja širjenja virusnih okužb do preklica prepoveduje obiske na vseh oddelkih bolnišnice.

13:20 Na Dunaju se je ob tem davi začela seja kriznega štaba o novem koronavirusu, ki se je udeležuje tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz. Pred zasedanje vlade je predsednik avstrijske vlade sodržavljane pozval k razumnemu ravnanju in sodelovanju s pristojnimi oblastmi. Opozorila glede potovanj niso samo priporočila, potrebno jih je tudi spoštovati, je dodal.

13:19 Ena najhuje prizadetih držav izven Kitajske je Iran, kjer so do danes zabeležili že 135 primerov okužbe, število smrtnih žrtev se je za štiri povzpelo na 19. Predsednik Hasan Rohani je obtožil ZDA, da poskušajo glede izbruha v državi sejati strah. S tem se je odzval na besede ameriškega zunanjega ministra Mika Pompea, ki je v torek obtožil Iran, da tajijo podatke o razširjenosti virusa.

13:18 V Italiji 12 mrtvih in 374 okužb. Pozitivnih celo 6 otrok!

13:14 V Italiji potrjena že 12. smrtna žrtev koronavirusa. Okuženih že 274 oseb.

13:03 Na uredništvo smo prejeli pismo ogorčenega očeta dveh šoloobveznih otrok, ki obiskujeta OŠ v Dolenjem Logatcu. Pismo je namenjeno ravnateljici in pomočnicama omenjene šole in ju poziva, naj vendarle sprejmeta nujne odločitve in poskrbita, da se na šoli ne bi začel širiti izredno nalezljiva bolezen Covid-19. Šolo obiskujeta dva otroka, ki sta sorodnika, (tretji otrok je v sosednjem vrtcu)  in ki sta bila prejšnji teden z družino na obisku pri sorodnikih v kraju Vo’ Euganeo pri Padovi, od koder – kot je to znano iz medijev, izhaja prva smrtna žrtev coronavirusa v Evropi! Več TUKAJ.

12:33 UKC Ljubljana zaradi velikega števila respiratornih obolenj in omejevanja širjenja virusnih okužb uveljavlja poseben režim dostopa v bolnišnico.

11:58 Mednarodna drsalna zveza (ISU) je zaradi epidemije novega koronavirusa odpovedala svetovno prvenstvo v hitrostnem drsanju na kratkih stezah, ki bi moralo biti od 13. do 15. marca v Seulu. Južna Koreja je država z največ obolelimi z novo koronavirusno boleznijo zunaj Kitajske; za zdaj ima 1261 potrjenih primerov okužbe, 12 ljudi je umrlo, poroča STA.

11:55 V Franciji okužbi z novim koronavirusom podlegel prvi francoski državljan.

11:53 Podjetja na Severnoprimorskem se že soočajo s težavami, ki jih povzroča širjenje koronavirusa. Tako že prihaja do zamud pri dobavah blaga, celo do odpovedi dobav, običajni dobavni roki se podaljšujejo, obenem pa načrtujejo nabave večjih zalog materiala kot običajno, so sporočili s Severnoprimorske gospodarske zbornice.

11:45 Kitajska želi nadaljnje širjenje koronavirusa preprečiti tudi z razkuževanjem bankovcev. Uporabljene bankovce s pomočjo ultravijoličnih žarkov ali visokih temperatur razkužijo in za do 14 dni izolirajo v posebnem skladišču, pišejo tuje agencije.

11:30 Nemška letalska družba Lufthansa bo zaradi epidemije koronavirusa zamrznila zaposlovanje. Zaposleni bodo delali po skrajšanem delovnem času, ponudili jim bodo tudi neplačan dopust, poroča STA.

11:20 Na Dunaju evakuirali šolo, sumijo, da je učiteljica okužena, poroča spletni Kronen Zeizung.

11:08 Preteklo noč je v avstrijskem turistične središču Bad Kleinkircheim umrla 56-letna turistka iz Vidma (Udine), ki je v Avstriji dopustovala s svojo družino. Več si lahko preberete TUKAJ.

10:42 Splošna bolnišnica Jesenice zaradi preprečevanja možnega širjenja okužbe s koronavirusom prepoveduje obiske na vseh oddelkih bolnišnice.

10:36 Več deset ljudi, ki so jim dovolili odhod z ladje za križarjenje Diamond Princess ob japonski obali, kaže simptome okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil japonski minister za zdravje Kacunobu Kato.

10:30 Na Hrvaškem so danes potrdili drugi primer okužbe z novim koronavirusom. Gre za brata dvojčka 26-letnika, ki je bil v torek zabeležen kot prvi primer okužbe v sosednji državi.

10:23 06:00 V Italiji že 357 okuženih s koronavirusom.

10:19 Največji proizvajalec žganih pijač na svetu Diageo pričakuje, da bo izbruh novega koronavirusa občutno vplival na njegovo poslovanje. Čisti prihodki od prodaje naj bi bili v tekočem poslovnem letu zaradi virusa manjši za 225 do 325 milijonov funtov (269 do 388 milijonov evrov). To bi pomenilo pet odstotkov manj kot leta 2019.

10:18 Bojazen pred širitvijo novega koronavirusa po svetu je sredi tedna okrepila pritisk na tečaje vrednostih papirjev na borzah v Evropi. Potem ko so se že v preteklih dneh občutno znižali, so navzdol obrnjeni tudi danes.

10:12 Kot poroča portal Corriere della Sera, koronavirus ne napada več samo starejše, ampak je začel napadati celo mladoletne. Tako je okužena 4-letnica iz Castiglione d´Adda, iz istega kraja je okužen tudi dojenček. Zanj zdravniki sumijo, da se je okužil v bolnišnici Codogno. Sicer portal dodaja, da je okuženo 5 mladoletnikov.

09:58 Italijanski premier Giuseppe Conte ob širjenju koronavirusa pozval Italijane k enotnosti.

09:47 Splošna bolnišnica Celje zaradi preventivnih ukrepov ob pojavu koronavirusa v regiji od danes pa do preklica prepoveduje obiske na vseh oddelkih bolnišnice.

09:28 V ZDA se pripravljajo na krizo s koronavirusom.

08:51 V Avstriji po potrjenih dveh primerih novega koronavirusa v karanteni 12 ljudi, poroča STA

08:42 Na Hrvaškem so odkrikli drugi primer okužbe. Okužen je brat moškega, pri katerem so odkrili prvi primer koronavirusa, poroča Jutarnji list.

08:03 Zemljevid okužb v Italiji si lahko ogledate TUKAJ.

07:00 Epidemija novega koronavirusa se še naprej širi po svetu; o prvem primeru okužbe tako poročajo iz Alžirije in Brazilije. V Južni Koreji je število okužb preseglo tisoč primerov, med njimi je tudi prvi ameriški vojak, poročajo tuje tiskovne agencije.

06:00 V Italiji že 325 okuženih s koronavirusom.

00:04 Italija in njene sosednje države so se na današnjem sestanku zdravstvenih ministrov v Rimu o ukrepih za zajezitev širjenja novega koronavirusa dogovorile, da ne bodo zaprle svojih meja. To bi bil po njihovem mnenju pretiran in neučinkovit ukrep.

00:02 Včeraj so v Italiji odkrili 93 novih primerov okužbe s koronavirusom. V tej državi je okuženih že 323 oseb, 11 ljudi je umelo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine