11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Damir Črnčec do skrajnosti zlorabil slovensko obveščevalno službo za politične namene, mediji pa mu pri tem nekritično asistirajo!

Pred KNOVS je bil v torek zaslišan državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec, ki je v svoji izjavi za medije pred zaslišanjem skušal odvrniti pozornost od zaposlitve lepe Nataše v Sovi z obtoževanjem, da komisija deluje kot “kot politična policija iz starih časov.” Predsednika KNOVS Mateja Tonina je poleg tega obtožil, da se je “pustil omrežiti in postati nekdo, ki je voden s strani največje opozicijske stranke.” Logično je, da parlamentarni organi delujejo politično, povsem nerazumne pa so Črnčecove primerjave demokratično izvoljenih poslancev s tajnimi policijami. Ponovno se je izkazal tudi velik vpliv Črnčeca, ki ga ima v medijih, vsi režimski mediji so namreč mirno tolerirali njegov izpad.

 

Pred Komisijo Državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) je danes stopil državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec, od katerega so člani Knovsa pričakovali pojasnila o zaposlovanju na Sovi. Pred začetkom seje je opoziciji očital, da skozi parlamentarno komisijo deluje kot “politična policija iz starih časov.” Črnčec je pred prihodom na sejo v izjavi medijem po poročanju Slovenske tiskovne agencije poudaril, da je zelo razočaran nad dogajanjem glede Knovsa. Po njegovih besedah se je predsednik komisije Matej Tonin “pustil omrežiti in postati nekdo, ki je voden s strani največje opozicijske stranke.”

Dogajanje je komentiral dr. Žiga Turk, ki je zapisal, da je jasno, da  v demokraciji parlament in njegovi organi delujejo politično, a opozoril, da je povsem mimo “primerjava iz demokratično izvoljenih poslancev sestavljene parlamentarne komisije, katere delovanje je javno, s tajnimi političnimi policijami totalitarnih režimov – tipa UDBA, NKVD, Gestapo.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine