5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Da se, če se hoče: V UKC Ljubljana nove in sodobne kapacitete za bolnike s covidom-19!

V 12 dneh srčnosti in požrtvovalnosti delovnih ekip imamo v UKC Ljubljana nove in sodobne kapacitete za bolnike s covidom-19!

Predsednik vlade Janez Janša je včerja objavil na Twitterju: »Zmogli smo. Velika hvala in čestitke ekipi direktorja @ukclj Janeza Poklukarja, ki je v rekordnem času zagotovila nove, sodobne kapacitete za bolnike s #Covid_19 na najbolj primerni lokaciji. Da se, če se zna in hoče. Nihče ne bo ostal brez zdravniške oskrbe.«

Spomnimo: 28. oktobra 2020 so bili pripravljeni načrti za nujne začasne namestitve v več let nedokončanih prostorih diagnostično-terapevtske službe v UKC Ljubljana.

30. oktobra se je začelo urejanje prostorov, kjer so se delavci najprej posvetili tlom. 1. novembra je bilo na vrsti urejanje napeljav, naslednji dan je sledilo urejanje elektrike in razsvetljave. 6. novembra je potekala že finalizacija prostorov, za sestavljanje postelj je poskrbela Civilna zaščita. Dan kasneje je potekalo nadaljnje funkcionalno opremljanje prostorov in danes so prostori že pripravljeni na prve bolnike s covidom-19.

Kot pravi slovenski premier Janez Janša: “Nihče ne bo ostal brez zdravniške oskrbe!“

Video https://twitter.com/i/status/1325524468685484032

C.R., Politikis.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine