12.8 C
Ljubljana
sobota, 15 junija, 2024

Črnčecev kandidat favorit za notranjega ministra – kaj na to porečejo koalicijski partnerji?

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv.si)

Potem ko je Tatjana Bobnar zaradi političnih pritiskov odstopila kot notranja ministrica, je bilo le še vprašanje časa, kdo bo njen naslednik. Namigovanj je bilo kar nekaj, vsekakor pa se je iskal nekdo, ki bi željam premierja Roberta Goloba le ustregel in “počistil” policijski kader, ki “ne ustreza Golobovim kriterijem”. In kdo drug bi bil primernejši za to kot nekdo iz vrst Damirja Črnčca. Golobov favorit naj bi bil namreč Boštjan Poklukar, poleg Šarca, še druga Črnčeceva marioneta. 

Po zadnjih informacijah naj bi imel največ možnosti za pozicijo notranjega ministra Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister v Šarčevi vladi. Zdi se, da je prav on njegov favorit, kar pa niti ne preseneča glede na to, da je ta prihaja iz vrst LMŠ, kjer je Damir Črnčec “premierju Robertu Golobu očitno dodobra zlezel pod kožo. Med drugim tudi s tem, da je bil prav on eden od tistih, ki so rušili ministrico Bobnarjevo, ker ni bila “ubogljiva in poslušna”.

Preden je notranja ministrica Tatjana Bobnar odstopila, je javnost seveda zanimalo čemu odstop in kaj se je dejansko dogajalo v ozadju delovanja policije in Golobove vlade. O Golobu iz osrednjih medijev javnost namreč izve izrecno in samo lepe stvari in prav vsakega je zanimalo, kaj ima za povedati Bobnarjeva. In prav njena zgodba in njene izjave so zmotile tudi Boštjana Poklukarja, ki je takrat za RTV povedal, da se ne strinja s tem, da je “toliko zgovorna”.

Damir Črnčec je bil mentor Boštjana Poklukarja pri njegovem magistrskem delu. (Foto: STA)

Čeprav je bila ona žrtev političnega pritiska, kar je bilo več kot očitno, se je Poklukar postavil na stran Goloba in ga skušal predstaviti kot žrtev političnega izsiljevanja. Na takem mestu, ko izgubiš zaupanje predsednika vlade, seveda takoj greš, ne pa da še politično mrcvariš predsednika vlade in celotno vlado še cel teden do tvojega odstopa,” je dejal in ponovil mantro Golobove vlade o “depolitizaciji” policije, češ, da upa, da bo naslednja garnitura na ministrstvu za notranje zadeve to tudi naredila. Je bilo že jasno kam pes taco moli.

Obveščevalno-represivni aparat bo v celoti obvladovala klika Damirja Črnčeca

Kot je za Črnčeca znano, je ta sam že od vsega začetka željan moči, kar pa mu nikoli ni predstavljalo uporabiti vsa sredstva, da pride do svojega cilja. Prav to dokazuje dejstvo, da je iz Janševega kadra prestopil k Šarcu, saj je bil ta osebnostno najbolj šibak in primeren za manipuliranje. Spomnimo, da je novica, da bo Črnčec postal sekretar za nacionalno varnost pri predsedniku vlade Marjanu Šarcu, razbesnela takratne koalicijske partnerje – Socialne demokrate in Levico. Danes sta stranki SD in Levica ravno tako del koalicije, le da je LMŠ potonila in se priključila k Gibanju Svoboda. Kot kaže, pa se njene lovke ravno prek Črnčeca ovijajo okoli Goloba. Če je Črnčec z obvladovanjem obveščevalnega aparata v Šarčevi vladi davil koalicijske partnerje z aferami, bo tokrat s Poklukarjem obvladoval celotni represivni aparat. Vojsko in vojaško obveščevalno službo, so si že zdavnaj pokorili.

Ob vsem tem se poraja vprašanje Socialnim demokratom in Levici – vas tokrat ni ničesar strah? Boste tudi tokrat vzdignili glasove proti “skrajnemu desničarju”, ki vas je v mandatu vlade Marjana Šarca “rezal kot salame”? Njihove komentarje bomo objavili takoj, ko jih bomo prejeli.

 

Črnčeceva mreža že ima svoje kadre na policiji
Poklukar, ki je v času svojega ministrovanja v Šarčevi vladi takratnega vodjo policijskega sindikata Kristjana Mlekuša obtožil ravnanja parapolicije, danes pa “poljublja roko” tistemu, ki jo želi ustvariti. Golob je to sicer večkrat zanikal, je pa to še ena skupna točka, ki jo imata s Črnčecem.

Boštjan Poklukar in Damir Črnčec (Foto: Twitter)

Še preden je Šarec postal obrambni minister, je bilo jasno, da v ozadju Črnčec kuje svojo pot do večje moči in oblasti na ministrstvu za obrambo, pričakovano pa je bilo, da bo svoje lovke razširil še na ostala ministrstva. In kdo bi lahko bil bolj idealen kandidat kot Boštjan Poklukar, za katerega je iz preteklih besed in dejanj znano, da se obrača, kot veter zapiha oziroma v tem primeru, kot mu Črnčec veleva?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine