12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Človek, ki je skušal “potunkati” Jelko Godec – vodja šentjurskega odbora SD Jure Raztočnik je prava proračunska pijavka: V devetih letih na s. p. preko desetih državnih subjektov počrpal več kot 300 tisoč evrov!

Direktor razvojne agencije Kozjansko in predsednik šentjurskega odbora SD Jure Raztočnik je, kot kaže, prava proračunska pijavka. Od desetih državnih subjektov je na svoj s.p. uspel počrpati več kot 300 tisoč evrov, med drugim največ od Občine Šentjur, od katere je več let vsakomesečno prejemal fiksna nakazila v višini 1.920 evrov. Glede na delo, ki ga opravlja, ni presenetljivo, da se je izobraževal na FDV, kjer mu je med drugim predaval tudi radikalec Milan Brglez.

 

Direktor Razvojne agencije Kozjansko Jure Raztočnik je vzbudil pozornost, ko naj bi po 7 letih “odkril” zadeve, povezane s poslanko Slovenske demokratske stranke Jelko Godec, predsednico preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom in nekdanjo predsednica komisije o nakupu in dobavah žilnih opornic, ki že več let odkrito opozarja na velike težave in napake v slovenskem zdravstvu. Sledil je pravi pogrom nad Godčevo, ki so ji levičarski mediji očitali, da je pred sedmimi leti kot direktorica Ljudske univerze Šentjur svojemu možu Velimirju Godcu omogočila, da je iz evropskih in državnih sredstev počrpal nekaj več kot sedem tisočakov bruto. Predavanje soproga Godčeve je bilo opravljeno v okviru financiranja evropskih sredstev, kjer so vse pogodbe večkrat pregledane in revidirane.

Raztočnik je predsednik lokalnega odbora SD v Šentjurju
Že sicer je bilo jasno, da gre za politično motivirano manipuliranje, hitro pa se je izkazalo, da je Raztočnik od leta 2012 predsednik lokalnega odbora SD v Šentjurju. Da je šlo za namerno sproženo informacijo, jasno potrjuje tudi dejstvo, da je bila zadeva že večkrat obelodanjena. Med drugim leta 2013, ko je Občina Šentjur kot ustanoviteljica javnega zavoda Ljudska univerza Šentjur od Godčeve kot direktorice zahtevala, da predloži evidenco vseh sklenjenih pogodb od leta 2010 dalje. To je Godčeva tudi storila, pri čemer je bilo iz evidence jasno razvidno, da je bil eden od predavateljev tudi njen mož. Za mnenje je vprašala tudi Komisijo za preprečevanje korupcije, kjer niso imeli pripomb.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine