12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Čestitke vsem izvoljenim slovenskim kandidatom na občinskih volitvah na Koroškem

Piše: UKOM

Na avstrijskem Koroškem so včeraj potekale občinske volitve, na katerih so se dobro odrezali tudi številni kandidati, ki so pripadniki slovenske narodne skupnosti. Enotna lista, samostojna slovenska stranka, bo imela v naslednjem mandatu 59 občinskih svetnikov, to je en mandat več kot v preteklem mandatu, hkrati pa je to za Enotno listo drugi najboljši rezultat na vseh volitvah od konca druge svetovne vojne. Zelo dobro so se odrezali tudi številni pripadniki slovenske narodne skupnosti, ki so nastopili v okviru drugih list in strank.

Že v prvem krogu si je ponovni županski mandat zagotovil tudi Bernard Sadovnik, ki je v občini Globasnica dosegel zelo dober rezultat. Hkrati bo imela Enotna lista v Globasnici absolutno večino v občinskem svetu. To je prvič v zgodovini, da je samostojna slovenska lista dobila absolutno večino v kakšnem občinskem svetu na Koroškem.

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu z veseljem ugotavlja, da so bili na včerajšnjih občinskih volitvah na avstrijskem Koroškem izvoljeni številni kandidati na različnih listah, ki se bodo aktivno in odločno zavzemali za pravice slovenske narodne skupnosti. Uveljavljanje takšnih politik je nujen predpogoj za dobre odnose med manjšinskim in večinskim prebivalstvom, sožitje in čezmejno sodelovanje med deželo Koroško in Republiko Slovenijo. Pri Uradu so prepričani, da so dobri odnosi mogoči le ob spoštovanju manjšinskih pravic. Vsem izvoljenim kandidatom iskreno čestitajo in se nadejajo dobrega in aktivnega sodelovanja.

Vir: gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine