0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

Čestitke ob jubileju, obeležil ga je v petek

Piše: G. B. 

V petek, 17. novembra, je dr. Ivan Štuhec, zaslužni redni profesor Teološke fakultete Univerze v Ljubljani, strokovni direktor Zavoda Antona Martina Slomška ter publicist, dopolnil 70 let. 

Rodil se je v Celju leta 1953, maturiral pa je v Ljutumeru, na Gimnaziji Frana Miklošiča. Nato se je vpisal v mariborsko bogoslovje, v duhovnika je bil posvečen leta 1981. Kasneje je podiplomsko študiral v Rimu in leta 1988 doktoriral iz moralne teologije na Gregoriani. V času slovenske osamosvojitve je bil študentski duhovnik v Mariboru ter najprej docent in nato profesor moralne teologije v Ljubljani in Mariboru, prodekan mariborskega oddelka teološke fakultete in od leta 1996 direktor Zavoda A. M. Slomška. Konec devetdesetih let je tudi vodil tajništvo slovenske sinode.

Kot izvedenec za družbeni nauk Cerkve je že dolga leta publicist in komentator političnega dogajanja, med drugim je pisal tudi kolumne za Demokracijo. Med drugim je izdal knjige Smer – osvobojena dežela, Družbene presoje inCerkev – sveta in prekleta. V zadnjih letih je predstavljal zamolčano plat finančnega kolapsa mariborske nadškofije.

Ob jubileju mu čestita tudi uredništvo Demokracije.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine