19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Celotna opozicija, ki danes udriha po Kustečevi, pred dnevi ni zmogla niti ene kritične besede o Möderndorferju, ki je ignoriral vse pozive, da bi nosil masko!

Celotna opozicija, ki danes udriha po Simoni Kustec, pred dnevi ni zmogla nameniti niti ene kritične besede poslanskemu kolegu Janiju Möderndorferju, ko je ignoriral vse prošnje in pozive, da na seji nosi zaščitno masko,je poslanka SMC Monika Gregorčič nastavila ogledalo kritični levi opoziciji, ki se je zgrnila nad šolsko ministrico Simono Kustec, zaradi nenošenja zaščitne maske na včerajšnji dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije in pri tem opozorila na njihova dvojna merila.

 

Leva opozicija se je znesla nad ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec, ki si je včeraj, na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije, pozabila natakniti zaščitno masko. Slovesni dogodek je v javnosti sprožil nemalo negodovanja. Posebej glasni so bili še zlasti nekateri vidni opozicijski politiki in njim naklonjeni mediji.

Ljudi je sicer v luči zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa zmotilo, ko so videli, da vsa športna srenja, med katero je bila tudi že omenjena ministrica, na prireditvi v zaprtem prostoru ni nosila mask. Toda krivda je bila na strani organizatorjev, saj bi ti morali zahtevati nošenje mask, prav tako pa so jasna vladna priporočila, naj se po javnih dogodkih ne organizirajo pogostitve. Ministrica se je za ravnanje sicer opravičila in napovedala preventivno testiranje na covid-19.

A če se je leva opozicija ostro odzvala v primeru Kustečeve, pa se to ni zgodilo v primeru poslanca LMŠ Janija Möderndorferja, ki je pred dnevi ignorantsko zavračal nošenje maske v javnem zaprtem prostoru. Poslanec SDS Jure Ferjan, je bil na seji odbora za finance v Državnem zboru med tistimi, ki so neodgovornemu in uporniškemu poslancu iz vrst LMŠ vztrajno prigovarjali naj si nadene masko, da bi s tem zaščitil vsaj druge okoli sebe, saj ima marsikdo izmed njih bližnje, ki spadajo v rizično skupino: “Jaz sem prepričan, da smo vsi v tej dvorani, v tem parlamentu dovolj odgovorni, da zmoremo nositi masko, če že ne zaradi sebe pa zaradi drugih. Kot vemo, če je kdo izmed nas slučajno okužen, s tem zaščiti predvsem druge,” je bil še jasen Ferjan ter trmastemu kolegu, ki si maske kljub prigovarjanju ostalih ni želel nadeti, podaril svojo rezervno zaščitno masko. Tudi v dobri veri podarjeno masko je Möderndorfer jezno odrinil stran.

Zadnje novice

Sorodne vsebine