31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Čeferinov znanec in predsednik srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza je bil pridržan zaradi suma sodelovanja pri načrtovanju atentata na srbskega predsednika Aleksandra Vučića

Piše: Domen Mezeg / Nova24tv.si

Na dan prihajajo šokantne informacije o tesnem zavezniku in prijatelju UEFE Aleksandra Čeferina, Slaviši Kokezi, sicer predsednik Srbske nogometne zveze. V Srbiji je ta hip zelo vroča afera o poglavarju mafijskega kartela znotraj Partizanove navijaške skupine Grobari, Veljka Belivuka, znanega tudi kot Velja Nevolja. S svojimi kriminalnimi pajdaši so v prostorih nogometnega kluba Partizan zverinsko mučili svoje žrtve in rezali njihova trupla. Zadnje informacije iz Srbije pa govorijo o tem, da je bil Kokeza pridržan in zaslišan zaradi domnevnega načrtovanja atentata na srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Uporabo detektorja laži naj bi zavrnil, kar vzbuja močne sume. V obsežni policijski akciji, je bila pridržana tudi nekdanja državna sekretarka na srbskem ministrstvu za notranje zadeve Dijana Hrkalović. Zaslišana je bila zaradi domnevnih povezav s kriminalcema Darkom Elezom in zloglasnim Belivukom. Tudi ona naj bi zavrnila detektor.

V Srbiji je zadnje dni zelo vroče, saj ima tamkajšnja policija dela vrh glave z razkrivanjem mafijskega kriminala in aretacijami. Gre za kriminal, ki sega v sam srbski državni vrh in celo v Evropsko nogometno zvezo UEFO, z njim pa je, kot kaže, posredno povezan celo predsednik UEFE Aleksander Čeferin. Ena zadnjih šokantnih vesti pa se nanaša prav na Čeferinovega starega znanca Slavišo Kokezo, ki naj bi po poročanju portala Danas pridržan in osumljen načrtovanja atentata na samega srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Srbski predsednik je zaradi zaslišanja Kokeze, s katerim se prav tako pozna že vrsto let, pretresen. Kot je dejal ne razume, zakaj je Kokeza zavrnil detektor laži. Še hujše pa je to, da je Vučić Kokezi zaupal. Obenem je Vučić še dejal, da nikakor ne bo mogel verjeti, da bi Kokeza v resnici sodeloval pri načrtovanju njegovega umora. Vučić je ob tem še pristavil, da Kokeze nikdar ni ogrožal in prav tako tudi ne njegovih bližnjih.

Portal Dnevni avaz pa navaja, da je Kokeza na vprašanje preiskovalcev, zakaj ne želi opraviti testiranja z detektorjem laži, odvrnil, da mu je to svetoval predsednik višjega sodišča v Beogradu Aleksandar Stepanović. Preiskovalci naj bi ga zasliševali kar štiri ure. Ob tem so mu celo ponudili, da poda zgolj odgovore na tista vprašanja, na katera želi odgovarjati. Vendar pa je za sleherno vprašanje zavrnil možnost, da bi bil obenem preizkušen tudi na detektorju. Kot že rečeno naj bi mu tako svetoval predsednik Višjega sodišča, kar je zelo nenavadno, saj običajno ne nagovarja k nesodelovanju s policijo. Preverjanje z detektorjem laži pa naj bi zavrnila tudi nekdanja državna sekretarka na Ministrstvu za notranje zadeve Dijana Hrkalović. Po poročanju portala Ekspres je bila zaslišana zaradi domnevnih povezav s kriminalcema Darkom Elezom in samim Veljkom Belivukom, poznanim tudi kot Velja Nevolja

Veljko Belivuk – Nevolja, Slaviša Kokeza, Aleksander Čeferin. (Foto: Luftika, Nedeljnik, STA)

Elez je bosanski zločinec, ki je bil v Srbiji že obsojen, sedaj pa čaka na končno odločitev o izročitvi BiH-u, kot že rečeno pa je bil Belivuk prijet zaradi suma, da je organiziral hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala z najtežjimi oblikami kriminalnih dejanj pod okriljem navijaške skupine. Kurir pa ob tem še navaja, da to ni prvič, da je Hrkalovićeva zavrnila zaslišanje z detektorjem laži, saj se je to zgodilo tudi pred dobrim mesecem dni, in sicer v povezavi z afero o nezakonitem prisluškovanju srbskemu predsedniku Vučiću in njegovi družini ter še nekaterim višjim državnim funkcionarjem. Prvotno je sicer privolila v detektor laži, naknadno, tik pred preverjanjem z detektorjem pa si je premislila. Kurir prav tako še navaja, da naj bi Hrkalovićeva Nevolji pomagala, da je bil izpuščen, potem ko je sodeloval pri umoru Vlastimirja Miloševića na tramvajskih tirnicah.

Nevolja obtožen številnih ugrabitev, mučenja in umorov

Na dan pa prihajajo še drugi šokantni podatki. V vikend hiši Velje Nevolje naj bi po poročanju portala Blic odkrili posmrtne ostanke trenerja fitnes kluba Jovota Kecmana, pogrešanega vse od konca septembra lani, ko je očetu Miletu dejal, da gre na sestanek s prijateljem. Jovo je bil sicer moški star 51 let, za potrditev resničnosti navedb pa še poteka analiza DNK-a. Kot je še dejal Oče Mile, se zelo slabo počuti, in da nima pojma kakšne vezi naj bi imel njegov sin z Belivukom. Ob tem je zatrjeval, da njegov sin nikdar ni bil kriminalec, in da ni imel nikakršne veze z navijaško skupino nogometnega kluba Partizan. Prav tako se ni udeleževal nogometnih tekem. Znano je tudi, da je policija doslej našla več sledi, ki kažejo na to, da je skupina Nevolje mučila in brutalno ubijala ljudi, s katerimi je bila v sporu. Kot je v zvezi s tem dejal srbski predsednik Vučić, pa namerava čez nekaj dni šokirati, pa ne le Srbijo, ampak ves svet, ko bo javnosti pokazal nekaj, kar je zares grozljivo in se nanaša na skupino Nevolje.

Velja Nevolja stoji za številnimi ugrabitvami v Beogradu. (Foto: Blic)

Zaenkrat se še pričakuje uradne izide strokovne analize, zatem pa bo javnost soočil z dokazi proti tej hudodelski združbi. Kot je še dejal, javnost doslej ni videla še ničesar, ampak samo orožje, pištole, ostrostrelske puške in neprebojne jopiče. Znano je tudi, da je vsako svojo žrtev skupina Belivuka zvabila k sebi na skoraj enak način. Žrtev naj bi na sestanek povabil nek znanec ali prijatelj, ki je blizu tudi nekomu iz skupine Nevolje. Ob tem pa je moral “povabljeni” doma obvezno pustiti svoj mobilni telefon, na sestanek pa odide s taksijem, na lokacijo, ki je bila v ta namen določena. Zatem naj bi bila žrtev, ki ne ve, kaj jo čaka, od te lokacije odpeljal nekdo z avtom iz skupine Nevolje ter jo pripeljal na tajno lokacijo, od koder se zagotovo nihče ni vrnil. Enako se je zgodilo s Kecmanom, ki je 24. septembra doma pustil svoj prenosni telefon ter dejal očetu, da se bo videl s prijateljem. S seboj je odnesel tudi 16.000 evrov, ki jih je zbral le nekaj dni poprej, nakar je izginil brez sledu.

Enkratna zasežena pošiljka kokaina skupine Nevolje je tehtala 800 kilogramov in bila vredna 50 milijonov evrov

Kecmanov oče je novinarjem še zaupal, da se je njegov sin deset dni pred izginotjem nenavadno obnašal, očetu pa zaupal le to, da ima težave, ki jih mora rešiti, vendar pa mu ni želel povedati za kaj gre. Kot že rečeno, pa je Nevolja zaslovel ravno s posli s prepovedanimi drogami. Ob tem je pred dnevi Blic navedel še en zanimiv podatek prav v zvezi s tem področjem njegovega kriminalnega delovanja. Kot je znano, naj bi bila leta 2019 prijeta ekipa kriminalcev, ki so pripadali skupini Nevolje ter ostala brez 800 kilogramov kokaina vrednega 50 milijonov evrov, ki je bil zasežen na jadrnici blizu Azorskih otokov na Atlantskem oceanu. Španska policija je aretacije izvedla ob pomoči srbske, droga pa je bila namenjena celotnemu evropskemu trgu. 

Velja Nevolja je mastno služil s kokainskimi posli. (Foto: Blic)

Znani srbski novinar Željko Pantič pa je že novembra 2020 delno razkril omenjeno afero in povedal, “da bo moral balkanski del Uefe propasti ter da je UEFA prepojena s kadrom, ki je prilezel naravnost iz balkanskih mafijskih močvar”. Ob tem ne smemo pozabiti, da je sedanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice, Marko Bošnjak kot odvetnik v družbi Čeferin branil zloglasnega narko kralja Dragana Tosića. Primer, ki je imel veliko preobratov je zaznamovala izjava priče in tesnega poslovnega partnerja Tosića, Anastazija Martinčiča, ki je javno povedal, da je šlo 20 milijonov evrov v podkupnine v primeru Balkanskega bojevnika. Čeferinom pa je uspel še en met, ko je zasedel mesto Ustavnega sodnika Rok Čeferin. S tem pa se dopušča možnost, da se informacije iz Ustavnega sodišča hitro znajdejo v najbolj znani odvetniški pisarni iz Grosuplja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine