10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Če še niste vedeli: preden je Marjan Šarec odstopil, ga je v zavetju noči, nekaj čez 23. uro, obiskal Kučan!

V ponedeljek je predsednik vlade Marjan Šarec mnoge presenetil s svojim odstopom in že takrat smo se spraševali, kakšno vlogo je imel pri tem Milan Kučan. Ta se je malo po napovedanem odstopu po vprašanjih Reporterjevega fotografa, ki ga je ujel zmedenega in nepripravljenega, hudo zapletel v laži, s katerimi je skušal ustvariti vtis, da ne ve, kaj se sploh dogaja. No, kot v preteklosti, ko so Kučanovi obiski pri vodilnih sprožili tektonske spremembe, je tudi tokrat predsednika vlade pred njegovim odstopom obiskal Kučan in to kar v zavetju teme. Kučan sicer prejema privilegirano pokojnino v višini 4.779 evrov mesečno in nas tako ali drugače stane toliko, kot vladni funkcionarji!

 

V ponedeljek je predsednik vlade Marjan Šarec mnoge presenetil s svojo odločitvijo o odstopu, ki je sledila odstopu finančnega ministra Andreja Bertonclja iz strokovnih razlogov. Šarec je ob tem izrazil tudi željo po predčasnih volitvah, mnogi pa smo se ob tem spraševali kakšno vlogo ima pri vsem skupaj zadnji šef Zveze komunistov Slovenije in še vedno šef globoke države Milan Kučan. Brez njegove vednosti se namreč na slovenski levici ne dogajajo večji premiki.

Nepripravljen in zmeden Kučan se je zapletel v laži, ko je dejal, da ne ve, kaj se dogaja
Malo po odstopu predsednika vlade Šarca je fotograf ob Cankarjevem domu naletel Kučana, ki pa ga je ujel povsem nepripravljenega in zmedenega. Ob tem ga je spremljala njegova dolgoletna svetovalka in zaupnica Špela Furlan, ki je zakričala, da ne dovoli vprašanj. No, Kučan je vseeno odgovoril z izgovorom: “Nič izjave ne bom dal, ker ne vem za kaj gre.” Ko mu je fotograf pojasnil, da želi izjavo glede predsednika vlade, je Kučan ponudil bizaren odgovor: “Nisem bil doma, zdaj sem prišel v Slovenijo, moram šele ugotoviti, kaj je…” Fotograf je nato vprašal: “Kje ste pa bili, če ni skrivnost.” Odgovor zmedenega in nepripravljenega Kučana je bil popolnoma jasen: “Doma!”

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine